KNOWLES: Glavni razlog zbog kojeg ljevica gura klimatske promjene

Michael J. Knowles

Screenshot: YouTube/The Daily Wire

U srijedu, u emisiji “The Michael Knowles Show”, Michael Knowles govori o ljevičarskom promicanju paranoje oko klimatskih promjena i objašnjava da je njihov cilj zapravo predstavljanje socijalizma kao lijeka za sve zemaljske probleme.

Svrha ovih predviđanja nije da vas upozori, nije predviđanje onoga što će se zapravo dogoditi. Cilj je stvoriti paniku, a zatim uvesti socijalizam kroz stražnja vrata. To zvuči gotovo konspirativno. Kad ne bih imao video pretpostavljam da mi ne biste trebali vjerovati, ali ovo se stalno ponavlja. Sva predviđanja od kasnih 60-ih, do 70-ih, do 80-ih. Cijeli svijet će završiti ako nam ne date socijalizam i što se onda događa? Prođe deset godina i sve je savršeno u redu i sva predviđanja su pogrešna. I oni nam govore, ne, ali doista će se okončati za 10 godina ako nam ne date socijalizam. Sve se vrti oko preuzimanja kontrole nad vašom imovinom, vašom slobodom, vašom vladom.

Oni govore da ta ekološka katastrofa koja će uništiti svijet, kao slučajno, zahtijeva da date političkoj ljevici svaku politiku koju potražuju posljednjih stotinu godina. To je jedini način da se riješi taj problem i spasi svijet.

Danas je u Wall Street Journalu izašao članak koji navodi da se “neki republikanski zastupnici ne slažu sa stavom svoje stranke oko klimatskih promjena”. Dakle, Republikanska stranka nije ozbiljno shvatila klimatske probleme ili globalno zatopljenje ili globalno zahlađenje, kako god želite to danas nazvati, jer su razumijeli, kao što sam upravo objasnio, da je to socijalizam kroz stražnja vrata. Sad, neki mlađi republikanci žele biti super cool tipovi ili reći nešto u stilu kako globalno zatopljenje moramo ozbiljno shvatiti. Ne moramo. To se posebno odnosi na Matta Gaetza, rapublikanskog zastupnika kojeg zapravo simpatiziram i mislim da je inače prilično dobar lik. Ali on je u zabludi što se ovoga tiče. Matt Gaetz je prije nekoliko mjeseci ponudio “pravi green deal” i želio ponuditi republikanski odgovor na globalno zatopljenje. To je jednostavno loš potez.

To ne znači da republikanci ne bi trebali ozbiljno shvatiti zaštitu okoliša. Naravno da trebamo čuvati okoliš. Svaki republikanac kojeg znam to želi, očuvati okoliš, imati prekrasne javne prostore. Imati prekrasne prostore i očuvanje prirode je vrlo konzervativna vrlina. Konzervativci konzerviraju. Ali to je potpuno drukčija stvar nego globalno zatopljenje. Jer se globalno zatopljenje ne radi o zaštiti okoliša. Već samo o socijalizmu.

Svrha ovih predviđanja, bilo da dolazi od onog lika iz Obamine administracije ili to govori AOC, da će svijet završiti za devet ili deset godina … je samo dajte nam sav vaš novac. Svrha je demoraliziranje ljudi. Svrha je ubijediti ljude da je sve predodređeno. Nije slučajnost da je trenutačno ljevica toliko posvećena poricanju slobodne volje. To vidite u Samu Harrisu. To vidite u novim ateistima. To vidite u tonama ljevičarske Silicijske doline. To vidite u pop kulturi. Govori nam se da je naša slobodna volja iluzija i da nas zapravo vuku nesvjesne sile i da nas vode naše emocije. Bilo što samo ne volja.

Ljevica je to oduvijek radila. To nije ništa novo. To nije nekakva futuristička ideja koja dolazi iz Silicijske doline. Ljevica to govori oduvijek. Rani socijalisti i komunisti od prije sto do sto pedeset godina rekli su da otkrili znanost o povijesti. Oni su koristili tu frazu “znanost o povijesti”. Poznati izvjestitelj, Lincoln Steffens, koji je posjetio Sovjetski Savez, čuveno je izjavio: “Vidio sam budućnost i ona fuinkcionira.” Budućnost već postoji. Povijest ne pokreću individualni izbori pojedinaca. Nju pokreću velike ekološke, ekonomske sile koje ne možemo kontrolirati, a mi smo samo vučeni na plimi povijesti.

Zapravo, moderni konzervativni pokret u Sjedinjenim Državama, nakon Drugog svjetskog rata, koji je osnovao William F. Buckley, uspostavljen je na upravo suprotnim idejama. Dakle, imali ste Lincolna Steffensa koji je rekao “Vidio sam budućnost i ona funkcionira.” Socijalisti govore da je to budućnost. Ovo je znanost o povijest i “pripremite se na ukrcaj”. A onda imate konzervativnog Williama F. Buckley Jr.-a, koji je u prvom broju National Reviewa rekao: konzervativac je onaj koji stoji nasuprot povijesti i viče: ‘Stop.'” “Oh, vi socijalisti i komunisti, vi mislite da posjedujete znanje o povijesti? Vi mislite da se ona ne može zaustaviti?” Ja sam konzervativac i ja ću ovdje stati i reći “stop”.

To je ono što radimo. Govorimo “ne”. Volja je važna. Vaša predviđanja se ne ostvaruju. Vi ne znate znanost o povijesti. Vi ne znate budućnost. Vaša predviđanja su lažna i vi nećete koristiti ta luda predviđanja koja šire strah kako bi nas natjerali da se odreknemo naše imovine i slobode.

Michael Knowles je američki glumac, autor, konzervativni politički komentator, kolumnist i voditelj podcasta.