Švedska: Napadi eksplozivom koje su mediji svojedobno ignorirali postali ‘izvanredno stanje’

Paul Joseph Watson

Napadi eksplozivom i smrtonosne pucnjave u Švedskoj — zabrinutosti koje su svojedobno švedski mediji ismijavali kao teorije zavjere — sada prema novom izvješću predstavljaju “nacionalno izvanredno stanje”.

U članku pod nazivom “Vrijeme je da Švedska prizna da eksplozije predstavljaju izvanredno stanje”, Paulina Neuding u časopisu Quilette ulazi u detalje:

Švedska je doživjela nagli porast u eksplozijama posljednjih godina, uglavnom vezanih za sukobe između zaraćenih kriminalnih bandi. Korištenje eksploziva u nordijskoj zemlji sada je na razini koja je jedinstvena u svijetu za državu koja se ne nalazi u ratu, prema policiji. Kao odgovor na to, vlada je u jesen 2018. godine izdala prvu “amnestiju za eksploziv”, dajući imunitet osobama koje posjeduju takvo oružje kako bi ga predale policiji. Ali to nije zaustavilo plimu: samo u prva tri mjeseca 2019. godine prijavljeno je 50 eksplozija — u prosjeku više od jedne svaki drugi dan i povećanje u odnosu na isto razdoblje 2018. godine, kad je zabilježen rekordan broj eksplozija kojih je bilo više od tri tjedno.”

Smrtonosne pucnjave u Švedskoj također su porasle 10 puta u jednoj generaciji, pogoršane zastrašivanjem svjedoka i “kodeksom šutnje u socijalno-ekonomski slabim imigrantskim područjima”, prema Neuding.

Zločini poput pljačkanja djece i seksualno nasilje također su u porastu, a trećina mladih žena izjavljuje da se osjeća nesigurno tijekom noćnih izlazaka.

Sve ovo se dogodilo pod paskom “feminističke vlade” koja je otvorila granice masovnoj imigraciji kao nikad prije.

Rašireni i velikodušni sustav socijalne skrbi također nije spriječio migrante od okretanja kriminalu, dok su blage kazne također poticale kriminalno ponašanje.

“Kako je na sve to reagirala švedska vlada?”, pitala je Neuding. “Pokretanjem detaljne PR kampanje za stranu publiku koja umanjuje izazove s kojima se suočava — osobito one u imigrantskim područjima zemlje. Ništa se neće promijeniti ako vlada nastavi reagirati na stvarnost koja se dešava na ulicama ciničnim retoričkim izvrtanjem.”

Kad sam prije dvije godine isticao probleme u Švedskoj u vezi migrantskog kriminala, mediji su me ismijali i demonizirali.

Sada nije više tako smiješno, zar ne?