Izvješće: Bilo što izaziva vaš svjetonazor su lažne vijesti

The Babylon Bee

CAMBRIDGE, MASSACHUSETTS — Prema novom istraživanju Harvarda objavljenom u četvrtak, ako naiđete na vijest koja bi osporila vaš svjetonazor, možete je bez imalo sumnje zanemariti kao lažnu vijest.

Studija je pregledala na tisuće novinskih članaka, kolumni i naslova diljem interneta te potvrdila da sve što uvodi nove informacije i uzrokuje preispitivanje vaših mišljenja i pogleda na bilo što je 100% izmišljeno.

“Ako zbog neke vijesti čak trenutak provedete razmišljajući može li vaš svjetonazor prihvatiti prezentirane informacije, to je definitivno lažna vijest”, rekao je u četvrtak okupljenim novinarima voditelj revolucionarnog istraživanja. “Nasuprot tome, prave vijesti učinit će da se osjećate dobro u vezi onoga u što već vjerujete i potvrditi vaše ideje, bez obzira koliko one bile netočne.”

Istraživači se nadaju da će ova studija pomoći korisnicima interneta da lakše identificiraju i prozovu lažne vijesti dok se susreću s njima na svojim društvenim medijima.

“Kad god vidite da se nešto ne uklapa u vaša unaprijed stvorena mišljenja do onog najmanjeg detalja, označite to i prijavite kao LAŽNE VIJESTI — velikim slovima”, nastavio je voditelj istraživanja. “Na taj način možete suzbiti širenje štetnih informacija koje bi drugima mogle izazvati širenje njihovih stajališta o važnim društvenim pitanjima s kojima se svakodnevno suočavamo.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.