U Velikoj Britaniji blokirana zabrana jedenja pasa i mačaka jer bi mogla uvrijediti istočne Azijce

Paul Joseph Watson

Zakonska zabrana jedenja pasa i mačaka u Velikoj Britaniji blokirana je iz straha da bi mogla uvrijediti ljude iz zemalja jugoistočne Azije.

Da, stvarno.

Nakon što je sastavljen nacrt zakona kojim bi se posjedovanje psećeg i mačjeg mesa u Velikoj Britaniji stavilo izvan zakona, umiješali su se državni službenici kako bi spriječili taj potez.

Torijevskom zastupniku Gilesu Watlingu kasnije je rečeno da je glavni razlog zbog kojeg je Ministarstvo pravosuđa blokiralo zakon strah da će se diktiranje drugim zemljama što mogu jesti smatrati “kulturno neosjetljivim”, unatoč činjenice da ne bi imao nikakvog utjecaja na zemlje jugoistočne Azije u kojima se konzumira spomenuto meso.




“Psi su naši kućni ljubimci. Mi ih ne jedemo i to je vrlo važna poruka koju trebamo poslati ostatku svijeta”, rekao je Watling.

“To nije kulturno neosjetljivo jer im mi ne govorimo što da rade — mi im samo govorimo što mi radimo”, dodao je, napominjući da je ostao “iznenađen” prigovorom Ministarstva.

Svake godine zakolje se i pojede oko 30 milijuna psa u Kini, na Filipinima, u Indoneziji, Tajlandu, Laosu, Vijetnamu i Kambodži. Mnogi se živi oderu i trpe strašna mučenja.

Progresivci tvrde da je svaka kultura jednaka i da ne bismo trebali osuđivati.

Ja govorim da su neke kulture bolje od drugih.

Što vi mislite?