Disney+ upozorava pretplatnike da bi neki stariji sadržaji mogli sadržavati bijele, cisrodne, heteroseksualne muškarce

The Babylon Bee

BURBANK, KALIFORNIJA — S lansiranjem nove Disneyjeve streaming usluge, gigant zabavne industrije smatrao je neophodnim da upozori svoje pretplatnike da bi neki njihov sadržaj mogao sadržavati uznemirujući materijal koji uključuje heteroseksualne cisrodne bijele biološke muškarce.

U priopćenju za tisak, Disneyjev direktor Odnosa s potrošačima Kevin Mayer izjavio je: “Disney ima bogatu i živopisnu povijest. Neki od sadržaja koji su producirani u posljednjim desetljećima mogli bi sadržavati zastarjele ideje i/ili predrasudne stereotipe koji ne odražavaju trenutačnu putanju naše kompanije. Označili smo takav materijal u informacijama takvog sadržaja.”

Neke od “zastarjelih ideja i/ili predrasudnih stereotipa” koje je Mayer spomenuo uključuju arhetipske prikaze bijelih cisrodnih muškaraca. Takvi prizori znali su uznemiriti male, ali neobično glasne dijelove stanovništva. U prošlim vremenima nitko nije razmišljao o prizorima bioloških muškaraca koji igraju američki nogomet, heteroseksualnim očevima koji podučavaju svoju djecu ili skupini dječaka koji se okupljaju na otoku kako bi se praćkama borili protiv gusara, no vremena su se promijenila.




Mayerovo preventivno priopćenje za tisak nije previše umirilo ovaj mali postotak pretplatnika, što je neprihvatljivo. Pretplatnica Melyssa Filano bila je ogorčena. “Hoćete reći da moramo platiti kako bismo gledali hrpu alt-desničarskih, patrijarhalnih bijelih supremacista? Ja zahtijevam reparacije! Moja prava su prekršena!”

Disney će morati odgovoriti bijesnim manjinskim masama, pošto se čini da Mayerovo priopćenje za tisak nije ništa drugo do flastera na ozbiljno problematični Disney+. Ako želimo ikad krenuti naprijed kao društvo, progresivna zabavna industrija će nas morati predvoditi na tom putu.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.