Novi zakon koji zabranjuje nasilne naoružane skupine slučajno zabranio saveznu vladu

The Babylon Bee

WASHINGTON, D.C. — Pa, ovo je sramotno: Kongres je upravo slučajno zabranio saveznu vladu.

Veliki faux pas dogodio se tijekom zagovaranja za više zakona o oružju i poremećenim ljudima koji njima barataju kako bi izvršili teroristička djela. Nakon prilično vremena provedenog u dvostranačkom prepiranju, zakonodavci su plemenito usvojili prijedlog zakona koji nasilne naoružane skupine stavlja izvan zakona.

Iako je cilj zakonodavstva bio usmjeren na rubne skupine koje koriste vatreno oružje za izvršavanje činova nasilja, poput bandi, krajnje-desnih nacionalističkih skupina i terorista, ono je formulirano na previše neodređeni način i slučajno je zabranilo čitavu saveznu vladu. Zakon je specifično imenovao “skupine koje koriste nasilje i oružje kako bi krale novac i imovinu, prijetile ljudima i ubijale nevine civile na bešćutan, prekomjerni način.” Savezna vlada se istog trenutka našla van zakona.




“Mislili smo samo na, kao, uobičajene, ulične kriminalce”, rekao je plaho jedan kongresmen. “Ne, kao, službeno izabrane kriminalce.”

Kongres je uputio žalbu sudovima i na njegovu sreću je sudac, kojeg je imenovala savezna vlada i čija zarada dolazi od savezne vlade, presudio izuzeće savezne vlade od zakona.

“Ovo je bilo blizu”, rekao je jedan političar. “Sljedeći put ćemo pažljivije odrediti koje vrste nasilja su u redu.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.