Uvjeti korištenja na Twitteru izričito dopuštaju pedofilima razgovaranje o ‘privlačnosti prema maloljetnicima’ na platformi

Shane Trejo

Gigant društvenih medija Twitter potiho je izmijenio svoje uvjete korištenja kako bi omogućio da se na njihovoj platformi dozvole “razgovori vezani uz… privlačnost prema maloljetnicima”.

“Razgovori u vezi seksualnog iskorištavanja djeteta kao fenomena ili privlačnosti prema maloljetnicima su dozvoljeni, pod uvjetom da ne ni na koji način ne promiču ili veličaju seksualno iskorištavanje djece”, piše u uvjetima korištenja Twittera.

Twitter je također istaknuo da će u određenim slučajevima dopustiti gole prikaze djece na svojoj platformi.

“Umjetnički prikazi golih maloljetnika u neseksualiziranom kontekstu ili okolnostima mogu biti dopušteni u ograničenom broju scenarija, npr., djela međunarodno priznatih umjetnika koja uključuju maloljetnike”, dodali su.

Twitterova pro-pedofilska politika možda je implementirana na zahtjev dr. Jamesa Cantora, koji se opisuje kao ponosni židovski homoseksualac. Cantor je vodeći istraživač i zagovornik pedofila, koje naziva osobama koje privlače maloljetnici.

Cantor je 2018. godine napisao pismo Johnu Starru, koji je na mjestu direktora Povjerenja i sigurnosti na Twitteru, zajedno s drugim sveučilišnim akademicima. U pismu je pozivao Twitter da omogući pedofilima umrežavanje i razgovore o njihovoj privlačnosti prema djeci na monolitnoj platformi društvenih medija.
“Mnogi od nas su radili s grupom takvim nenasilnih pedofila, poznatih kao antikontaktni MAP-ovi (Minor-Attracted Persons, osobe koje privlače maloljetnici – op. a.), u recenziranoj mreži pod nazivom Virtuous Pedophiles (@virpeds, vrli pedofili – op. a.), kao i u drugim mrežama podrške”, napisali su u svom pismu.

“Nedavno je istaknutom članu Virtuous Pedophiles, koji koristi pseudonim Ender Wiggin (@enderphile2), račun trajno suspendiran na Twitteru. Najmanje još jednom članu iste mreže, Šimonu Falku (@simgiran), također je račun trajno suspendiran otprilike u isto vrijeme, a brojni drugi računi ne-vrijeđajućih, anti-kontaktnih MAP-ova također su trajno ili privremeno suspendirani”, dodali su.

Tvrdili su da uskraćivanje mjesta na platformi društvenog medija pedofilima može rezultirati da ti takozvani vrli pedofili djeluju u skladu sa svojim nagonima i seksualno zlostavljaju djecu.

“Prema našim profesionalnim mišljenjima, ukidanje računa nenasilnih MAP-ova vjerojatno će rezultirati suprotnim učinkom od onog koji Twitter možda očekuje ili namjerava. Umjesto da smanji učestalost seksualnog zlostavljanja djece, ako ništa drugo, to povećava rizik da neki pedofili neće uspjeti steći nekakvu profesionalnu podršku koja im je možda potrebna kako bi izbjegli uvredljivo ponašanje. To će također vjerojatno pojačati stigmu i izolaciju asociranu s pedofilijom i stoga povećati vjerojatnost da će neki MAP-ovi djelovati u skladu sa svojim seksualnim osjećajima”, napisali su.

Dok se konzervativci, libertarijanci i Trumpovi pristaše redovito uklanjaju s Twittera zbog ustavom zaštićenog govora, Twitter aktivno pruža utočište pedofilima i njihovim pomagačima. Big Brothera nije briga za svetost djece.