Demokrati zahtijevaju od YouTube-a cenzuriranje videozapisa s ‘klimatskim dezinformacijama’

Paul Joseph Watson

Demokratski kongresni odbor zahtijeva od YouTube-a cenzuriranje videozapisa koji sadrže “klimatske dezinformacije” u sklopu nove čistke koja bi u osnovi eliminirala skepticizam u vezi globalnog zatopljenja uzrokovanog ljudskim djelovanjem s te platforme.

U pismu poslanom izvršnom direktoru Googlea Sundaru Pichaiju, Odbor za klimatsku krizu Zastupničkog doma tvrdi da YouTube “svakodnevno izlaže milijune gledatelja dezinformacijama o klimi”.

Zahtijeva poduzimanje sljedećih akcija koje bi u osnovi pročistile video platformu od većine sadržaja koji se usuđuje izraziti skepticizam prema službenoj mantri globalnog zatopljenja.

Climate Youtube Letter by Zerohedge on Scribd

  • Prestanite promicati videozapise koji sadrže klimatsko poricanje i klimatske dezinformacije njihovim trenutnim uklanjanjem iz algoritma preporučenih videozapisa platforme;
  • Dodajte “klimatske dezinformacije” na popis ograničenog sadržaja platforme
  • Prestanite monetizirati videozapise koji promiču štetne dezinformacije i neistine o uzrocima i učincima klimatske krize.
  • Poduzmite korake kako biste ispravili zapis milijuna korisnika koji su izloženi klimatskim dezinformacijama na YouTubeu.

Video gigant u vlasništvu Googlea već stavlja informativni box na svaki video koji je vezan za klimatske promjene u kojem govori gledatelju da se globalno zatopljenje uzrokovano ljudskim djelovanjem definitivno događa.

Od govora mržnje, do “cyber-zlostavljanja i uznemiravanja”, giganti Silicijske doline sad kreću u smjeru cenzuriranja izražavanja političkih stavova u vezi trenutačnih događaja.