Velika iskorištavanja: Greta Thunberg dobiva vlastitu emisiju na BBC-u

Matt Margolis

Pa, počinje postajati sve jasnije zašto je Greta Thunberg željela zaštititi svoje ime. Ispalo je da BBC Studios razvija TV show o Greti Thunberg.

U vrijeme objavljivanja ovog članka, datum objavljivanja i broj epizoda su još uvijek nepoznati. I u slučaju da još nisu smislili naziv, mislim da bi se mogao nazvati “Preskakanje škole”.

No, imamo opis emisije koji nam je ustupio BBC Studios.

Serijal će pratiti međunarodni križarski rat Grete, koji je vodi na prvu liniju klimatskih promjena na neka od najnevjerojatnijih mjesta na zemlji, dok istražuje koje bi se akcije mogle poduzeti za ograničavanje klimatskih promjena i štete koju one uzrokuju.

Za vrijeme putovanja, Greta se susreće ne samo s vodećim znanstvenicima, već i s političkim vođama i važnim poslovnim ljudima, istražujući s njima znanstvene dokaze i izazivajući ih na promjene.

Filmovi će također zabilježiti njezino vlastito putovanje u odraslu dob, dok se i dalje suočava sa stvarnim posljedicama neaktivnosti; i podijelit će neke tihe trenutke dok piše svoje utjecajne govore koji se sad emitiraju i analiziraju diljem svijeta, dok živi svoj tinejdžerski život kao nitko drugi.




Greta će također biti predmet novog Hulu dokumentarca koji je u nastajanju.

“Klimatske promjene su vjerojatno najvažnije pitanje u našim životima, stoga je pravovremeno napraviti autoritativni serijal koji će istraživati činjenice iza ovog kompleksnog pitanja”, rekao je Rob Liddell, producent nadolazeće serije o Greti. “Činjenica da možemo to učiniti s Gretom je izuzetna privilegija, dobiti pogled iznutra i vidjeti kako je biti globalnom ikonom i jedno od najpoznatijih lica na planeti.”

Jesam li to samo ja ili je ova djevojčica previše eksponirana?