Gradonačelnik Khan formira povjerenstvo za pregled svih londonskih znamenitosti kako bi osigurao da poštuju ‘različitost’

Paul Joseph Watson

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan suočio se s kritikama u utorak nakon što je najavio formiranje povjerenstva kojem će biti cilj pregled svih londonskih znamenitosti i imena ulica te obećao da će ukloniti sve koje nisu u skladu s “različitosti”.

Khan je obećao “pregledati i poboljšati” Londonsku različitost u jeku BLM “prosvjeda” na kojima su oskvrnjeni kipovi Abrahama Lincolna i Winstona Churchilla.

Khan je za Sky News rekao da će “Povjerenstvo za različitost u javnom području” pregledati sve znamenitosti Londona, uključujući murale, uličnu umjetnost, nazive ulica i druga javna obilježja.

“Kad pogledate javno područje — nazive ulica, trgova, murale — ne samo da postoje neki robovlasnika za koje smatram da treba ukloniti, a komisija će nas savjetovati o tome, već zapravo nemamo dovoljnu zastupljenost ljudi od boje, crnih ljudi, žena, onih iz LGBT zajednice”, rekao je Khan.

“Moramo osigurati da slavimo dostignuća i različitost svih u našem gradu i da odamo počast onima koji su London učinili onim što jest — što uključuje i ispitivanje onih ostavština koje se slavi”, nastavio je.

“Prosvjed Black Lives Matter s pravom je na to skrenuo pozornost javnosti, ali važno je da poduzmemo prave korake kako bismo zajedno radili na promjenama i osigurali da svi možemo biti ponosni na svoj javni krajolik”, proglasio je Khan.

Neki su istaknuli da se ono što predstavlja “različitost” i ono što je neprihvatljivo za Khanovo povjerenstvo vjerojatno neće uskladiti s javnim mišljenjem.

Drugi su se pitali koliko drugo će biti potrebno prije nego se počnu napadati drugi oblici izražavanja:

Ovo je možda jedino pravo rješenje: