Gradovi štite svoje spomenike prerušavajući ih u Karla Marxa

The Babylon Bee

SAD — U želji da zaštite svoje statue i druge općinske spomenike, gradovi i mjesta diljem zemlje počeli su prerušavati svoje statue u Karla Marxa.

Gradska vijeća širom zemlje naručuju perike Karla Marxa i stavljaju ih na statue Teddyja Roosevelta, Georgea Washingtona, Kristofora Kolumba i ostalih. Ovaj potez pokazao se izuzetno učinkovitim u odvraćanju Antife i ostalih ekstremističkih skupina, koje samo traže uništenje statua starih mrskih bijelaca, ali ne i onih komunista.

“Čin obijesni izgrednici vide da statua nije ona opasnog, ubojitog luđaka čije su ideje ubile stotine milijuna ljude, već samo ona Karla Marxa, oni nastavljaju dalje”, rekao je jedan član gradskog vijeća u Illinoisu dok je stavljao periku i bradu Karla Marxa na kip Abrahama Lincolna. “Pa, zapravo se prvo s poštovanjem naklone svom heroju i potom nastavljaju dalje.”




Plakete na statuama koje sadrže kontroverzne citate Očeva osnivača također se prekrivaju s Marxovim citatima poput “Neka vladajuće klase drhte pred komunističkom revolucijom!” i “Radnici svih zemalja, ujedinite se!”.

Neki gradovi izvješćuju da bradica i bereta Che Guevare također čine čuda u spašavanju spomenika.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.