CHOP zona u Seattleu razmontirana dan nakon što su njezini okupatori zaprijetili prepadom na kuću gradonačelnice

Paul Joseph Watson

Policija je razmontirala zloglasnu CHOP zonu u Seattleu naizgled ne kao odgovor na tjedne bezakonja i nasilja, već kao odgovor na prijetnju okupatora da će napraviti prepad na 460m2, 7,6 milijuna dolara vrijednu kuću gradonačelnice Jenny Durkan.

Durkan je izvorno naredila policiji razmontiranje tog područja prije više od tjedan dana, ali vlasti su to učinili tek ovog jutra.

Video isječci prikazuju falange naoružane interventne policije koje se kreću kroz središte grada, dok ih nekolicina ljudi vrijeđa. Čini se kako je velika većina okupatora napustila područje prije dolaska policije.

Pucnjave, nasilni zločini i silovanja postajala su sve češća u tom području, nekada poznatijem kao CHAZ, otkad su ljevičarski radikali zauzeli policijsku stanicu i okupirali središte grada.

Unatoč medijima i nekim političarima koji su tvrdili da lokalno stanovništvo podržava autonomni prosvjed, brojni su stanovnici izašli u javnost s izjavama da strahuju za svoju sigurnost, a lokalni su vlasnici poduzeća u više navrata zahtijevali akciju.

Ova akcija nije stigla kao odgovor na smrtonosne pucnjave u kojima je nekoliko osoba izgubilo život, uključujući ubojstvo 16-godišnjeg tinejdžera, već dan nakon što su radikali zaprijetili maršom i potencijalnim prepadom na rezidenciju gradonačelnice Jenny Durkan.




“Da vidimo: šest pucnjava, dvije tinejdžerske smrti i @MayorJenny još uvijek govori ‘to je festival umjetnosti’. POTOM, CHAZ prijeti da će zauzeti njezinu 460m2 veliku i 7,6 milijuna dolara vrijednu kuću. DAN NAKON TOGA, ona dovodi policiju, “okončajte kaos!”, tweetao je menadžer hedge fondova James Altucher.

Durkan se prethodno osramotila kad je proglasila CHOP “ljetom ljubavi”, čak i dok su se svakodnevno pojavljivali videozapisi iz zone koji su prikazivali svađe prosvjednika i disidenata koji su premlaćeni i protjerani s tog područja.

Ona je također u tweetu poručila Donaldu Trumpu: “Seattle je u redu, nemoj se toliko bojati demokracije.”

Kratka, sporna i nasilna povijest CHOP-a još jednom ilustrira kako tzv. komunističke utopije uvijek završavaju u vladavini rulje, bezakonju i konačnom neuspjehu.