BLM učiteljica kaže da je 2+2 = 4 samo zbog ‘zapadnog imperijalizma’

Paul Joseph Watson

Učiteljica koja podržava Black Lives Matter otišla je na Twitter kako bi ustvrdila da je 2+2=4 samo zbog “zapadnog imperijalizma”.

Da, stvarno.

Tweet Brittany Marshall postao je viralan nakon što je tijekom rasprave o rasizmu tvrdila: “Ne, ideja da je 2 + 2 jednako 4 je kulturna i zbog zapadnog imperijalizma/kolonijalizma mi to smatramo jedinim načinom da to znamo.”

Marshall, koja u svojoj biografiji uključuje svoje osobne zamjenice, navodi svoje zanimanje kao “učiteljica, učenjakinja, agentica za promjenu socijalne pravde” i navodno studira za doktorsku titulu na Rutgersu.

Njezina bizarna izjava predstavlja samo još jedan primjer intersekcionalnosti, pseudo-intelektualne feminističke ideje koja se podučava na svim velikim sveučilištima i koja govori da rasizam i seksizam prevladavaju u svim područjima društva i da su isprepleteni.

U ovom slučaju, čini se kako Marshall tvrdi da je sama matematika rasistička, argument koji su tijekom godina iznijeli brojni ratnici socijalne pravde, od kojih se neki pitaju zašto je “zapadna matematika” u svakodnevnoj uporabi, a ne ostale metode poput načina na koji računaju Aboridžini (možda zato što smo zapadnjaci, a ne Aboridžini).

Ideja da 2+2 možda nije =4 je naravno uzeta iz George Orwellove 1984, kad je jednostranačka država mogla mučiti disidente kako bi vjerovali da može biti jednako 5.

Reakcije na tweet pokazale su različita mišljenja.

“Nažalost, ovo nije ništa novo”, primijetio je jedan komentator. “Postoji videozapisi koji prikazuju crne učenike kako promiču ukidanje znanosti jer ona predstavlja bijelu supremaciju. Oni bi više voljeli magiju i vudu.”

“Zastrašujuće je to što je ta osoba učiteljica i vjerojatno propovijeda iste gluposti našoj djeci”, rekao je drugi.