ALEXANDER: Novi krajnje lijevi fašizam

Rachel Alexander

Screenshot/VICE

Predsjednik Trump ispravno je označio uspon Antife kao “novi krajnje lijevi fašizam” tijekom svog srpanjskog govora pod Mount Rushmoreom. Antifa je izniknula u prikladno vrijeme, kad krajnja ljevica u Americi poprima obilježja fašizma. Bez ikakve sumnje, nadjenuli su si ime Antifa kako bi odvratili ljude od misli da su zapravo fašisti. Nadjenite si ime s kojim se svi slažu i možete sakriti svoju stvarnu agendu. Black Lives Matter je također uspio u tome, uspjevajući imati ocjenu odobravanja veću od 70 posto, iako je njihova stvarna agenda marksizam. Kao što je katolički učitelj Timothy Gordon rekao nakon što je otpušten zbog nazivanja skupine teroristima, mogli biste biti teroristička skupina i sakriti svoju agendu nazivajući sebe “Ne ubijajte mačiće”.

Sličnosti između Antife, krajnje ljevice i fašizma su uznemirujuće. Ljevica tvrdi da je fašizam bliži desnom svjetonazoru, ali desnica se nikad nije zalagala za masivnu državnu kontrolu — to je obilježje ljevice.

Jedna zabrinjavajuća sličnost jest identificiranje neprijatelja/žrtvenih jaraca kao ujedinjujuće stvari. Krajnja ljevica sad proglašava sve konzervativce zlima, nazivajući ih bijelim supremacistima, seksistima, homofobima, poricateljima klimatskih promjena, itd. Fašisti preziru intelektualce. Pod fašizmom, profesori i ostali akademici bili su cenzurirani, pa čak i uhićeni. Danas, krajnja ljevica tjera konzervativce sa sveučilišta. Ako se i uspiju ušuljati, ljevica se žali tako dugo dok nisu otpušteni. Danas se samo 1 posto osoblja na Harvardu identificiraju kao konzervativci. Ostanak je dozvoljen samo akademicima koji razmišljaju poput ljevičara.

Fašizam prezire ljudska prava, što se očituje surovim ponašanjem prema političkim protivnicima. To vidimo u dugim zatvorskim kaznama konzervativnih aktivista. Bivši kongresmen Steve Stockam je na odsluženju 10-godišnje kazne zatvora samo zbog prikupljanja novca za dvije konzervativne neprofitne organizacije. Iako je stariji od 60 godina i boluje od dijabetesa, zbog čega je izložen visokom riziku od COVID-19, korumpirani ga birokrati unutar Zavoda za zatvor ne žele pustiti na slobodu. Oni su oslobodili gotovo svakog drugog dijabetičara starijeg od 60 godina u njegovom zatvoru. Sad se zarazio COVID-19, stoga bi se njegova kazna mogla pretvoriti u smrtnu kaznu.

Pod fašizmom, strah se koristi kao motivacijsko sredstvo vlade nad ljudima. To vidimo u postupanju demokrata s pandemijom COVID-19. Učinili su ljude ultraparanoičnima od zaraze virusom, iako će mladi i zdravi biti u redu i iako se određeni dio populacije mora zaraziti njime kako bi se dosegao imumitet krda. Potičući ovu anskioznost, oni mogu prikazati konzevrvativce koji se protive drakonskim mjerama kao ljude koje nije briga za umiruće ljude, koristeći ih protiv njih kako bi spriječili njihovu pobjedu na izborima.

Korporativna moć zaštićena je pod fašizmom. Industrijska i poslovna aristokracija često postavlja vladine čelnike na vlast. To sad vidimo kod najmoćnijih kompanija u zemlji koje gotovo isključivo daju donacije demokratima. Više od 90 posto od 40 milijuna dolara koje su zaposlenici big tech kompanija donirali političkim ciljevima od 2004. godine, otišlo je demokratima. Do ovog je trenutka u tekućoj 2020. godini 96 posto doniranog novca koji su Apple i njegovi zaposlenici donirali političkim kampanjama otišlo demokratima.

Fašisti koriste slogane, simbole i zastave kako bi promicali svoju ideologiju. Antifa ima vrlo prepoznatljivi simbol crne i crvene zastave koje se pojavljuju svuda na njihovom prosvjedima i neredima. Crne zastave uglavnom predstavljaju anarhiju, a crvene komunizam ili socijalizam. Antifa je poznata po raznim skandiranjima i sloganima. Oni uključuju “Bez Amerike uopće”, “Bez Trumpa, bez zida, bez SAD-a uopće” i “Ako ga ne dobijemo, ugasite ga!”.

Pod fašizmom također vlada snažni kronizam i korupcija. To smo vidjeli u rotirajućim vratima između mainstream medija i demokratskih administracija. Ima ih previše kako bi ih sve naveli ovdje, ali neki od poznatijih pojedinaca uključuju Georgea Stephanopoulosa i Rahma Emanuela. Mark Levine navodi 29 nedavnih primjera u svojoj najnovijoj knjizz “Nesloboda tiska”, što je mnogo više nego što je prošlo kroz rotirajuća vrata republikanskih medija. Postoji također sve više primjera politički motiviranih progona protiv konzervativaca koji se odvijaju na mjestima na kojima krajnje lijevi demokrati kontroliraju urede tužitelja.

Još jedan znak fašizma su lažni izbori. Ljevica je uvijek iznova uhvaćena u izbornim prijevarama i otvoreno se priprema za još jednu prenoseći sve glasanje na glasanje putem pošte. Izborne prijevare također uključuju suce koji sudjeluju u njima te manipuliranje medija. Buduća da ljevica kontrolira veći dio sudstva, a tužitelji su često u prilici odabiranja naklonjenog suca, oni imaju određeni uspjeh u tome.

Iako ljevica nije preuzela policiju kao što se to događa pod fašizmom, postoje znakovi da napreduju i u tom pogledu. Policija uhićuje i zapisuje ljude koji ne nose maske. Uhitili su dvojicu pro-life prosvjednika samo zbog natpisa kredom “Crni nerođeni životi su važni” na pločniku ispred podružnice Planiranog roditeljstva. Suprotno tome, Antifa i Black Lives Matter sprejevima nanose slogane na tvrtke i ništa se ne događa. Michelle Malkin je nedavno prisustvovala Danu poštovanja za provedbu zakona u Denveru i policija nije učinila ništa dok su radikalni ljevičari tukli sudionike. Otkad demokrati kontroliraju velike gradove, u kojima šefovi policije odgovaraju gradonačelniku, oni su u mogućnosti diktirati ponašanje policije.

Antifa otvoreno naziva svoje članove “drugovima”, termin preostali iz komunističke Rusije. Mnogi od njihovih članova priznaju da su komunisti. Komunizam je bliski rođak fašizmu, gdje vlada kontrolira sve (marksisti tvrde da narod posjeduje sve pod komunizmom, ali to se nikad nije ostvarilo).

Krajnje je vrijeme da se Antifa počne nazivati fašistima i prozivati kad se ponašaju poput njih. Nemojte im dozvoliti da se izvuku s nazivanjem svih konzervativaca fašistima. Mi nismo ti koji pokušavaju natjerati vladu da preuzme sve u svoje ruke i uguši oporbu.