HUNTER: Liberali nam pokazuju svoje pravo lice

Derek Hunter

Screenshot: YouTube/ABC News

Moram biti oprezan pri pisanju ovog članka, ne zato što bih mogao reći nešto što ne mislim, već zato što bih mogao reći točno ono što mislim, a urednici bi to mogli izostaviti iz konačne verzije jer… pa, recimo da “nije prikladno za obiteljsko okruženje”. U “Beskonačnom danu”, Bill Murray je rekao sviscu Philu “Nemoj voziti ljutit”. Pisati ljutit je u redu, ali pisati s osjećajem gnušanja je nešto sasvim drugo. Dakle, ako prepoznate bilo koju subliminalnu poruku u ovom članku, ona je (uglavnom) slučajna.

Što god se na kraju dogodi s izazovima u vezi izbora (mediji su proglasili Bidenovu pobjedu, a u vremenu između pisanja i objavljivanja ovog članka, proletjet će još milijun optužbi), nisam želio napisati članak u stilu “rekao sam vam” o ljudima koji su nam govorili laž o “uvjerljivoj pobjedi Trumpa” (ali bio sam u pravu, oni su zapravo prodavali sebe i svoje knjige, dobili pretplatnike i klikove, a vi biste to trebali zapamtiti). Ostao sam s razmišljanjem o čemu pisati dok svi apsorbiraju najnovije vijesti.

Potom sam primijetio da ljevičari, kao što to oduvijek čine, pokazuju svijetu tko su zapravo oni i to je bilo odvratno. I također mi je olakšalo izbor teme.

“Konzervativna blogerica” u Washington Postu, trol po imenu Jennifer Rubin, objavila je jučer tweet: “Bilo koji R (republikanac – op. a.) koji sad promiče odbacivanje izbora ili poziva da se ne slijedi volja birača ili iznosi neutemeljene optužbe o prijevari, ne bi smio obnašati javnu dužnost, pridružiti se korporativnom odboru, pronaći mjesto na fakultetu ili biti primljen u ‘pristojno’ društvo. Mi imamo listu.”

Ljevičari vole svoje liste, zar ne?

Nikad ne propuštajući priliku da pored nje prođe bilo kakva glupost, Alexandria Ocasio-Ortez se nadodala: “Je li itko arhivira ove Trumpove ulizice za slučaj ako u budućnosti pokušaju umanjiti ili poreći svoje suučesništvo? Predviđam pristojnu vjerojatnost mnogih izbrisanih tweeotva, tekstova, fotografija u budućnosti.”

Da se izrazimo na način na koji bi to netko mogao tweetati, Rubin i AOC: Ne. Mogu. Razumijeti. Normalne. Stvari.

Ne želeći zaostati, skupina bivših zaposlenika Petea Buttigiega odlučila je napraviti svoju vlastitu listu, jer kad jednom liberalu padne na pamet glupa ideja, ona padne na pamet svima. I tako su pokrenuli jednu — Projekt Trumpove odgovornosti.

Ideja koja je stajala u pozadini bila je jednostavna poput totalitarne filozofije koja ju je inspirirala — lista neprijatelja koji se trebaju progoniti, a to je svatko tko je podržao predsjednika Trumpa.

Prema web stranici skupine: “Mi nikada ne smijemo zaboraviti one koju su unaprijeđivali Trumpovu agendu.” Ovdje imamo prilično bolesno korištenje jezika holokausta, ali ljevičari su oduvijek bili voljni prigrliti, barem suptilno, svoju povijest.

“Mi bismo trebali pozdraviti naše kolege Amerikance s kojima se politički razlikujemo”, nastavlja izjava na njihovoj web stranici, velikodušno dopuštajući nekim Amerikancima da žive, barem dok se ne završi prva runda čišćenja.

“Ali”, nastavlja se u poruci, “oni koji su uzeli plaću od Trumpove administracije ne bi smjeli profitirati od svojih napora da rastrgaju našu demokraciju. Svijet nikad ne bi smio zaboraviti one koji su, kad su bili suočeni s odlukom, odlučili staviti svoj novac, svoje vrijeme i svoje reputacije u korist razdvajanja djece od njihovih obitelji, poticanje rasizma i antisemitizma te bezobzirno uzrokujući nepotrebni gubitak života i ekonomsko razaranje zbog neuspješnog odgovora naše zemlje na COVID-19 pandemiju.”

Razmišljate neispravno i ljevica će doći po vas iste sekunde nakon što dobiju dašak moći.

Njihove mete su “pojedinci koji su radili za Trumpovu predsjedničku kampanju, Republikanski nacionalni odbor i pridruženi PAC-ovi 2016. i 2020. godine” te “pojedinci koji su radili u bilo kojoj ulozi kao politički članovi Trumpove administracije”. I konačno, “pojedinci koji su koristili svoje masovno osobno bogatstvo i utjecaj kako bi skupili novac za Trumpa”.

Na tisuće Amerikanaca postalisu mete za uništenje zbog rada na postizanju cilja koji demokrati smatraju neprihvatljivim. Mislite li da će se tamo zaustaviti? Naravno da ne.

Što govori o Joeu Bidenu kad bivši članovi osoblja nekoga tko se ozbiljno razmatra za položaj u kabinetu potencijalne administracije zagovaraju i sastavljaju popis neprihvatljivih ljudi čiji se životi moraju uništiti zbog grijeha prihvaćanja posla?

To je ono što su liberali — krajnji u konformizmu, vraški odlučni u dominaciji i uništenju svakoga koga smatraju neprihvatljivim. Bilo da je to u Moskvi, Berlinu, Pekingu ili bilo gdje drugdje gdje “progresivna” moć napreže svoje mišiće otkako je iz akademije skočila na područje politike, oni su voljeli svoje liste. I nikad ne želite biti na jednoj od njih. Sve započinje s maltretiranjem, ali tu nikad ne završava. Geografija nije bitna, ideje jesu.

Ljevica redovito pokazuje svijetu tko je zapravo ona, bolje da im počnemo vjerovati.