TIMMERMAN: Neka prebrojavanja počnu

Kenneth R. Timmerman

Screenshot: YouTube/News4JAX

Predsjednik Trump i dalje tvrdi da izbori nisu “ni približno gotovi”, a u subotu je obećao višestruke tužbe u svrhu osporavanja dosad objavljenih rezultata. I dok su mediji već pomazali bivšeg potpredsjednika Bidena kao “izabranog predsjednika”, samo zbog toga što su to izjavili ne znači da je to tako.

Bez obzira na to što mislili o bilo kojem od kandidata, Trump je u pravu: izbori nisu gotovi sve dok on ne prihvati rezultate ili dok države ne potvrde rezultate izbora. Rokovi potvrđivanja utvrđeni su statutom i razlikuju se od države do države, ali oni se moraju održati prije sastanka Izbornog kolegija 14. prosinca.

U međuvremenu, postoji više pokazatelja i upozorenja o značajnim i potencijalnim izbornim prijevarama koje su utjecale na krajnji rezultat i koje će predsjednikov tim istražiti narednih dana, uključujući neobično visok odaziv birača u Wisconsinu (88%), zabranu “smislenog” sudjelovanja promatračima iz Trumpove kampanje od strane izbornih vlasti u Detroitu, Atlanti, Philadelphiji i na drugim mjestima te neobične ponoćne glasove za Bidena u više država u kojima su izborni dužnosnici rekli da su poslali svoje osoblje kući na počinak.

Najizraženija od ovih anomalija jest kompjuterska “pogreška” koju je u petak objavio službenik suda u okrugu Antrim, državi Michigan i koja je uzrokovala poplavu od 6.000 glasova u Bidenovu korist u okrugu u kojem je Trump 2016. godine lakoćom pobijedio.

Kad je “pogreška” jednom ispravljena, ti su glasovi pripali Trumpu.

Prema predsjednici Republikanske stranke države Michigan, Lauri Cox, “od tog smo vremena otkrili da je 47 okruga koristilo taj isti softver u istom svojstvu”. To je više od polovice 83 okruga te države.

Sličnu “pogrešku” utvrdili su izborni dužnosnici na izborni dan u dva okruga države Georgije, što je na nekoliko sati zaustavilo glasanje. Kao i u slučaju Michigana, okruzi su koristili glasačke mašine koje je izradila tvrtka Dominion Voting Systems i elektroničke ankete koju je izradio KnowInk. Kompanije su “uploadale nešto sinoć, što nije normalno i to je uzrokovalo pogrešku”, rekla je za Politico nadzornica izbora okruga Spaulding. “To je nešto što nikad ne rade. Nikad nisam vidjela da nešto ažuriraju dan prije izbora”, dodala je nadzornica.

Upravo to je shema koju sam detaljno opisao u svojoj novoj knjizi Izborna pljačka, u kojoj zlonamjerni akteri uploadaju “zakrpu” na pouzdani VPN sever koji kontroliraju proizvođači opreme za glasanje kako bi prevarili nesumnjičave izborne dužnosnike.

Kao što je s pravom rekla nadzornica izbora okruga Spaulding, Marcia Ridley, to je nešto što se ne radi. To nije normalno. I to nije bilo slučajno.

Sad saznajemo da je ta ista oprema za izbore, koju je izradio Dominion Voting Systems, korištena u gotovo svim državama bojišnicama u kojima je predsjednik Trump uvjerljivo vodio u izbornoj noći, samo da bi naposljetku za dlaku izgubio budući da je “izbrojeno” više glasova.

Namjerno sam “izbrojeno” stavio u navodnike, budući da bi ručno prebrojavanje, poput onog u okrugu Antrim, državi Michigan, moglo utvrditi da su ti glasovi zapravo pogrešno izbrojani.

Dominion i njegova softverska podružnica Smartmatic, godinama su nailazili na poteškoće jer nisu zadovoljavali osnovne sigurnosne standarde. Na Filipinima su optuženi za krivotvorenje izbornih rezultata 2013. godine i “tri puta su ih odbili stručnjaci za podatkovnu komunikaciju državnog tajnika i ureda državnog odvjetnika Teksasa jer nisu zadovoljili osnovne sigurnosne standarde”, izvijestio je u subotu Center Square.

Iako je moja knjiga fikcija i objavljena tri mjeseca prije izbora, ona nije fantazija. Ona se temelji na opsežnoj istrazi nedostataka naših elektroničkih sustava za glasanje koje proučavam već nekoliko godina, uspoređujući bilješke sa stručnjacima za kibernetičku sigurnost u privatnom sektoru i u vladi.

U mom scenariju, vlasnik fiktivnog dobavljača opreme za glasanje je ljevičarski milijarder sa sjedištem u sjevernoj Kaliforniji.

U stvarnom životu, Dominion je donirao opremu za glasanje Fondaciji Clinton, dajući im pristup instaliranom softveru, dok je predsjednik uprave njihovog dobavljača softvera, Smartmatica, bivši investicijski partner Georgea Sorosa i trenutačni član uprave Sorosove Fondacije Otvoreno društvo.

U svojoj sam knjizi također predvidio da će nacionalni mediji projicirati lažno izbrojene glasove u svrhu stvaranja percepcije da je Trump izgubio izbore i obeshrabrili Trumpove glasače i republikanske dužnosnike od osporavanja tvrdnji o izbornoj prijevari.

U mom istraživanju postalo mi je očito da je jedini način na koji demokrati mogu samopouzdano predvidjeti pobjedu nad toliko popularnim predsjednikom kao što je Donald Trump, čiji su skupovi privukli mase koje su brojile desetine tisuća ljudi u odnosu na nekolicinu njih koji su izašli iz svojih automobila kako bi potrubili kandidatu Bidenu, bio lažiranje anketa i hakiranje izbornog softvera.

Sad van svake sumnje možemo vidjeti da su mnoge ankete bila lažirane. Anketa ABC News-Washington Post pokazivala je samo nekoliko dana prije izbora da Biden pobjeđuje u Wisconsinu za 17%. Po mom mišljenju, ova i slične ankete imale su za svoj cilj suzbiti odaziv Trumpovih glasača na izborni dan.

Samo dan prije izbora, u Zoom razgovoru s novinarima, menadžerica Bidenove kampanje Jen O’Malley Dillon pokazivala je od države do države razliku koju bi Trump trebao imati kako bi pobijedio u svakoj pojedinoj državi.

Za Arizonu je, na primjer, rekla da je Biden prikupio 53% u glasačkim listićima poslanima poštom, tako da bi Trump “trebao osvojiti 60% svih preostalih glasova kako bi prevladao ovu prednost”.

Na dan izbora, Trump je osvojio 67,14%, prema neslužbenim rezultatima koje je objavio državni tajnik Arizone.

Slično tome, u Pennsylvaniji je procijenila da je Bidenov tim osvojio 67% od 2,4 milijuna prijevremenih glasačkih listića poslanih poštom. Kako bi prevladao tu prednost, Trumpovom timu je na dan izbora bilo potrebno 59% glasova.

Stvarni rezultati pokazali su da je Trump na dan izbora osvojio 66% glasova i svejedno izgubio, budući da je Biden osvojio 76,94% prijevremenih glasova.

Bio bih apsolutno šokiran da je Bidenov tim propustio takvu količinu prijevremenih glasova u svojim predizbornim projekcijama. Dakle, što se dogodilo? Do ovog trenutka to ne znamo.

Ali sa sigurnošću znam ovo i to je upozorenje na spojler za moju knjigu: jedini način da se uhvate ove kompjuterske “pogreške” jest ručno prebrojavanje glasačkih listića. Ako je softver hakiran, kao što se to čini, obrađivanje listića kroz iste tabulatore samo će generirati isto pogrešno brojanje kao što je to bio slučaj i prvi put. Samo ručno prebrojavanje može otkriti istinu.

To će se dogoditi u Georgiji i Wisconsinu, a trebalo bi se dogoditi i u Michiganu, Arizoni, Nevadi i Pennsylvaniji. Neka prebrojavanja počnu.