Disney upozorava gledatelje da je Muppet Show iz drugog doba kad je komedija bila kulturno prihvatljiva

The Babylon Bee

BURBANK, KALIFORNIJA — Disney je na Muppet Show stavio upozorenje o uvredljivom sadržaju, upozoravajući tako gledatelje da je program napravljen u drugo doba, kad je komedija još uvijek bila kulturno prihvatljiva.

“Ova je serija napravljena tijekom drugog doba, kad je komedija bila kulturno prihvatljivija”, stoji u upozorenju prikazanom na stranici serije na Disney+. “Ona ne odražava naše moderne vrijednosti.” Gledatelji koji potom nastave gledati program otkrit će kako svakih pet minuta seriju prekida skočni prozor na kojem piše: “Čini se da još uvijek gledate problematičnu seriju koja sadrži stvarni humor. Želite li bolje?”

Disney je branio upozorenje, rekavši da bi gledatelji koji se susreću s kreativnim šalama i humorom na modernom streaming servisu Disneyja možda doživjeti neugodno iskustvo.

“Jednostavno smo našim gledateljima željeli obratiti pažnju da serija sadrži šale, komediju, smijeh i slobodu govora”, rekao je glasnogovornik Disneyja. “U današnje vrijeme se to čini prilično zastarjelim, budući da je serija prepuna problematičnih stvari poput šala, inovacija i kvalitete. To je kao, ma dajte ljudi, ovo je 2021. godina, a ne Mračno doba!”

Mandalorian će također dobiti upozorenje, budući da se u starijim epizodama pojavljuje slobodoumna žena, dok će Jan i Nigdjezemski gusari dobiti slično sadržajno upozorenje da emisija promiče toksičnu muškost i piratstvo.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.