SPENCER: Biden: Bijela supremacija je ‘najsmrtonosnija prijetnja našoj domovini posljednjih godina’

Robert Spencer

Joe Biden je u članku objavljenom u utorak u USA Today, koji je jedan od njegovih rukovatelja napisao u njegovo ime, ustvrdio da je “najsmrtonosnija prijetnja našoj domovini posljednjih godina domaći terorizam ukorijenjen u bijeloj supremaciji”. Stari Bijeli Joe, ili njegov pisac iz sjene, bio je u ratobornom raspoloženju: “Mi to ne možemo ignorirati. Mi se moramo suprotstaviti širenju nasilja potaknutog mržnjom u svakom obliku.”

Znate što kažu o Velikoj laži: ona postaje prihvaćena nemilosrdnim ponavljanjem. To je zasigurno slučaj i s tvrdnjom da je “bijela supremacija” najveća teroristička prijetnja s kojom se nacija danas suočava.

Malo stvarnosti: nisu “bijeli supremacisti” bili ti koji su čitavo prošlo ljeto stvarali nerede u Portlandu, Seattleu, Kenoshi, New Yorku, Atlanti, Washington D.C.-u i brojnim drugim gradovima koje sam već zaboravio i koji to još uvijek rade u Portlandu, bacajući dugu sjenu nad čitavom nacijom, sa snažnim nagovještajem da će nakon bilo koje rasne nepravde, koliko god ona bila pretjerana, lažno predstavljena ili izmišljena, uslijediti nasilje. Oni koji bacaju tu dugu sjenu nisu “bijeli supremacisti”, već ljevičari: Antifa i Black Lives Matter.

Kad Biden govori o “bijeloj supremaciji”, on zapravo misli na obične građane koji se protive dominantnoj političkoj filozofiji — uključujući mene. Laži poput onih koje je Bidenov potrčko iznio u USA Today šire se u svrhu učvršćivanja hegemonije te filozofije.

Tko god je napisao ovaj agresivni i razdorni agitprop za Bidena, odjekuje zajedničku crtu na ljevici ovih dana. Bivši načelnik policije New York Cityja Bill Bratton rekao je nedavno Shepardu Smithu da je “posljednjih 20 godina naša najveća zabrinutost bila međunarodni terorizam — ISIS, Al Qaeda”, ali “sad je tu i to smo mi, i to su građani Sjedinjenih Država, od koji se neki bune protiv svega u što smo mislili da vjerujemo posljednjih 300 do 400 godina.” (Bratton je očigledno pretplaćen na Projekt 1619., koji ne datira osnivanje Amerike na 1776., već na 1619. godinu, kako bi se dodalo dodatnih 150 godina ropstva i ugnjetavanja.)

Bivši direktor FBI-a James Comey također je ponovio ovu glupost. Na pitanje britanskog novinara ako smatra da “krajnje desni ekstremizam u SAD-u većom prijetnjom zemlji od islamskog terorizma”, Comey je odgovorio potvrdno te dodao: “Prijetnja se polako povećavala kako su Donald Trump i oni oko njega izvlačili kontrolne šipke. Amerika je oduvijek imala radioaktivni gulaš rasističkih, mizoginičnih ljudi naklonjenih teorijama zavjere i orijentiranih na nasilje. To smo oduvijek imali u ovoj zemlji. No, generacijama smo uspijevali to zadržavati u zaštitnoj zgradi, kao što biste to učinili s hrpom nuklearnog otpada, stavljajući u nju kontrolne šipke koje su bile kulturne. I to je smirilo radijaciju. Ali tijekom posljednjih pet godina, Donald Trump i oni oko njega izvukli su šipke s raznim signalima, a ponekad i otvoreno.”

Bivši dužnosnik odjela za kontraterorizam Ministarstva domovinske sigurnosti, Nate Snyder, također je potvrdio da najveća teroristička prijetnja s kojom se nacija danas suočava dolazi od “nasilnih bijelih supremacista, neonacista, suverenih građana, narodnih pokreta”.

Da, svakako, Nate. Svi se sjećamo “bijelih supremacista” koji stvaraju nerede i pale gradove diljem zemlje. Sjećamo se svih onih terorističkih napada “bijelih supremacista”.

Pravi se teroristi spominju samo kod tvrdnji da su “bijeli supremacisti” još opasniji. Prošlog je rujna krajnje lijeva web stranica mržnje Raw Story na 19. obljetnicu džihadskog terorističkog napada 11. rujna 2001. godine, koja je ubila gotovo 3.000 ljudi, iskoristila priliku kako bi podržala tvrdnju da danas najveća prijetnja s kojom se suočava nacija ne dolazi od džihadista, već od — naravno — “krajnje desnih bijelih supremacista koji vole Trumpa”. Predvidljivo koliko i apsurdno.

Raw Story članak, koji je napisao Alex Henderson, a preuzeo još luđi AlterNet, tvrdi da “iako su teroristički napadi 9/11 naglasili opasni fanatizam krajnje desnih islamističkih skupina, bezbrojni republikanci i pristaše Donalda Trumpa ignorirali su ili umanjivali još jednu terorističku prijetnju krajnje desnice – bijelu supremaciju i bijeli nacionalizam — a ta je prijetnja živa i zdrava u Trumpovo doba.”

Hendersonova tvrdnja također nije bila originalna. Zastupnica Ilhan Omar (D-Mogadishu) je u intervjuu 2018. godine potpalila vatru histerije “terora bijele supremacije” kad je ustvrdila da bi se “naša zemlja trebala više bojati bijelih muškaraca diljem naše zemlje, jer su zapravo oni ti koji uzrokuju najviše smrti u ovoj zemlji”. Omar je također ponudila spremno rješenje: “Profilirati, nadzirati i donositi politike u svrhu borbe protiv radikalizacije bijelih ljudi.”

Naravno. Jer postoji mnogo radikaliziranih bijelih muškaraca. Oni su gotovo svi u Antifi, ali koga briga za detalje?

Koliko god ova propaganda bila sveprisutna, uporna ponavljanja Velikih laži ne čine ih istinitima — čak i kad ih ponavlja sam Stari Joe. Ljevičarska propaganda koja demonizira sve protivnike ljevičarske agende kao “bijele supremaciste” i prikazuje te “bijele supremaciste” kao nekakvu ogromnu prijetnju, ovih je dana osobito ustrajna. A propaganda je uvod u akciju.