HOROWITZ: Tko je odgovoran za tminu koja se spustila na nas?

David Horowitz

Pokojna autorica Susan Sontag svojedobno je izjavila: “Komunizam je fašizam s ljudskim licem.” Teško bi mogli pronaći savršeniji opis onoga što je postala Demokratska stranka. Demokrati pet godina usmjeravaju svoju energiju na postavljanje temelja komunističke ekonomije i jednostranačke države. U nastojanjima za ovim potonjim, pokušali su ukinuti izborni kolegij, izmijeniti izborne zakone kako bi potkopali integritet izbornog sustava, dati nedržavljanima pravo glasa, eliminirati biračke iskaznice koje povezuju birače s njihovim glasačkim listićima, dodati mjesta Vrhovnom sudu, okončati filibuster (opstrukciju), donijeti zakone koji bi kontrolu nad predsjedničkim izborima stavili u ruke washingtonske birokracije koja favorizira demokrate umjesto u ruke pedeset država kao što to trenutačno nalaže Ustav.

Ova su nastojanja dovela do masovnih nepravilnosti u rezultatima predsjedničkih izbora koji su u Bijelu kuću ustoličili patološkog lažljivca oštećenog mozga i izravno doveli do krize na južnoj granici, na američkim ulicama i u Afganistanu. Sve to popratila je kampanja za demonizaciju bivšeg predsjednika Trumpa i 74 milijuna Amerikanaca koji su glasali za njega kao “bijelih supremacista” i “kultista”. To je samo po sebi bio bodež usmjeren izravno u srce demokratskog procesa koji ovisi o poštivanju političke opozicije i kompromisu u zakonodavstvu. Ako se suprotstavljena stranka ocrnjuje preko svih granica, neizbježan rezultat je jednostranačka država.

Blaćenje karaktera postalo je oružje po izboru demokrata, s lažnim opozivima Trumpa koji su dali primjere koliko su demokrati spremni na rušenje Ustava i dvije stotine četrdeset godina američke političke tradicije. Trump više nije predsjednik, ali je kao privatni građanin i dalje meta Pelosinih “komisija” ili “odbora” ispunjenih članovima koji su glasali za njegov opoziv, a čija je jedina svrha osuditi Trumpa da je potaknuo lažnu “pobunu” u pokušaju rušenja vlade Sjedinjenih Država. To je samo još jedan odvratan pokušaj demoniziranja Trumpa i njegovih 74 milijuna glasača kao “domaćih terorista” i kao takvih neprijatelja Amerike s kojima se potrebno suočiti.

Isti je rezultat svrha kritičke rasne teorije, Projekta 1619. i rasističkih narativa Black Lives Matter, koje su razvili američki marksisti i koji se trenutačno nameću svim muškarcima i ženama koji su se dobrovoljno prijavili za obranu svoje zemlje u američkim oružanim snagama. Ova travestija dolazi izravno zahvaljujući ljubaznosti Glavnog stožera koji je Obamina administracija namjerno politizirala. Posljedica obučavanja osoblja da gleda na Ameriku kao na rasističku robovsku državu osnovanu 1619. godine, koja ima rasizam u svojoj DNK (kao što je to proglasio Obama) i koja je “sustavno rasistička” (kao što to tvrdi Biden), jest podrivanje vojnog morala i programiranje vojnika da neprijateljem smatraju “bijelu Ameriku”, a ne islamske teroriste koji nas nastoje ubiti i uništiti.

A opet, ovo demonizirajuće uvjerenje bila je preokupacija ministra obrane Lloyda Austina i predsjednika Združenog stožera generala Marka Milleyja tijekom mjeseci u kojima su trebali biti usredotočeni na povlačenje iz Afganistana i potencijalni masakr Amerikanaca i njihovih afganistanskih saveznika u slučaju nepravilnog planiranja povlačenja.

Ispostavilo se da je nepravilno povlačenje bilo neizbježno. Da su kineski komunisti upotrijebili svoj čekić nad Joeom Bidenom kako bi diktirali njegove odluke, samoubilački izbori za koje je Biden odgovoran ne bi se nimalo razlikovali od onih koje je donio u stvarnosti. Nitko pri zdravoj pameti ne bi prvo povukao američke trupe i napustio američke baze (i njihovo naoružanje) i zatim ovisio o dobroj volji talibanskih terorista da neće odsjeći glave tisućama Afganistanaca koji su nam pomagali tijekom dvadeset godina koliko smo okupirali njihovu zemlju.

“Partnerstvo” s talibanima te njihovo ozakonjenje kao odgovorne vlade najnovije su kapitulacije koje je počinio Bidenov fašistički režim s ljudskim licem. Njihovo pokriće za ovu izdaju su izjave da su se talibani promijenili i da će biti odgovoran partner.

No, evo što talibanski religijski fanatici zapravo govore: “Mi smo talibani i ovo je naš način i ovo će biti naš put sve do Sudnjeg dana.” Kako bi stimulirao Bidenovu izdaju, talibanski je glasnogovornik iznio razumnu ponudu da će poštivati našu kulturu ako ćemo mi poštivati njihovu. Ali kakva je njihova kultura? Njihova kultura je bacanje kiseline u lice bilo kojoj ženi čija nametnuta burka otkriva previše mesa i ubijanje ako su krive za “blud” — nakon suđenja s muškom porotom. Njihova kultura je odsijecanje glava čitavoj obitelji pred ocem, a zatim i njegove zbog surađivanja s Amerikancima. Ovo se zvjerstvo dogodilo tijekom uspostavljanja zračnog mosta iz Kabula nakon što je Joe Biden tim barbarskim ubojicama povjerio sigurnost za američko povlačenje.

I još je gore. Plašeći se američke vojne moći, koju Joe Biden užurbano sakati, talibani su Americi zapravo ponudili privilegiju osiguravanja sigurnosti za njezino povlačenje, što bi spasilo nebrojene živote. Joe Biden je odbio tu ponudu.

U normalnim bi vremenima lijek za Bidenovu izdaju bio strijeljanje ili doživotni zatvor u vojnom zatvoru. Danas, tko zna? Niti jedan jedini general nije bio vojno suđen zbog ove sramotne i opasne predaje američke moći, ponosa i nacionalne sigurnosti. To je predaja koja će koštati živote nebrojenih nevinih ljudi ne samo u Afganistanu, već i diljem svijeta kao i u samoj Americi. Bidenova reakcija na ovaj debakl? Punom parom naprijed i pretvarajte se da je ovaj poraz — Bidenovim riječima — “nevjerojatan uspjeh”. To je upravo odgovor koji bi se mogao očekivati od jednostranačkog režima.

Nakon što su talibani zauzeli Kabul, a zemlja pala u ruke islamskih barbara, demokrati u Kongresu sjedili su do kasno u noć radeći na drugom hitnom slučaju. Sastavljali su prijedlog zakona vrijedan 3,5 do 5 bilijuna dolara kako bi socijalizirali ekonomiju i svakog muškarca, ženu i dijete u Americi učinili ovisnim o državi. Njihov vođa u ovom komunističkom pothvatu bio je senator Bernie Sanders, doživotni slaboumni pristaša komunističkih diktatura i njihovih propalih ekonomija, koji je sad predsjednik Odbora za proračun Senata.

Demokrati su svu tu štetu predložili i nanijeli većinom od jednog glasa u Kongresu, što je krajnji izraz njihovog prezira prema demokratskom poretku i njihove odlučnosti uspostavljanja jednostranačke države.

Na njihovu žalost, ali svjetlo na kraju tunela za sve Amerikance koji vole svoju zemlju, demokratski užasi, agresije i neuspjesi izazvali su reakciju — proameričku, prodemokratsku kontrarevoluciju koja je započela s pobunom roditelja protiv indoktrinacije u školama. Ova kontrarevolucija će zbrisati demokrate s vlasti na predstojećim izborima za Kongres, transformacija koja se ne može dogoditi prebrzo ili previše potpuno. Krajnje je vrijeme za to, a stanje naše zemlje i našeg načina života je kritično.

David Horowitz je američki konzervativni aktivist, novinar i autor, osnivač Slobodarskog centra David Horowitz (DHFC) i urednik časopisa FrontPage.