KLAVAN: EU Europi: Nema više ‘memeova’ za vas, kmetovi! [Satira]

Andrew Klavan

Public Domain

Ovo što slijedi je satira.

Europska unija zabranila je memeove. Volio bih da sam to izmislio, ali nisam. Parlament EU, ponekad optuživan da je beskoristan skup intruzivnih zabadala koji sjede unaokolo donoseći apsurdne propise kako bi unaprijedili vlastiti osjećaj moći i prestiža, dok nemaju apsolutno nikakvih osjećaja za stvarne efekte tih propisa, jer su ti parlamentarci elita koja je izgubila svaki dodir s realnošću i koja mrzi ljude kojima bi trebali upravljati i koji bi zapravo trebali biti premazani katranom i perjem prije no što se vežu za šine i bace u rijeku Zennu i zajedno s trulim povrćem otplutaju iz Bruxellesa u Sjeverno more…

Pretpostavljam da sam na neki način izgubio pojam o tome kamo je ta rečenica trebala ići.

Ali svejedno, EU je donijela zakon koji bi zabranio snimke zaslona iz filmova i TV serija na Facebooku ili Twitteru. To bi značilo da Europljani — ili kmetovi i robovi kao što od sada nazivaju — ne bi smjeli raditi one sitne vizualne/verbalne šale koje oživljavaju internet svojom veselom razdraganošću.

U izjavi objavljenoj nakon zabrane, predsjednik EU Claus Von Blunderschmuck je rekao: “Iako se tzv. memeovi naizgled čine zabavnim i bezopasnim, oni su zapravo početak skliskog terena koji bi mogao dovesti do vrste satire koja ismijava i omalovažava apsurdne zlouporabe vlasti od strane beznačajnih političara poput nas. Mi moramo zaštititi europske vođe od domišljatosti običnog puka.”

Nizozemski zastupnik Yunk Havdungferbranes obratio se novinarima iz svoje lovačke kuće, ispod glave losa na zidu, rekavši: “Europa koja može nepromišljeno objavljivati slike i ideje je samo jedan opasan korak daleko da postane zemlja rasprostranjene umješnosti i slobodumlja, a to nisu stvari koje želimo vidjeti da se dešavaju u zapadnoj civilizaciji.”

U događaju koji je prethodio, glasači Ujedinjenog Kraljevstva reagirali su na nametljive intruzije EU-a davanjem glasa za potpuno napuštanje unije, ali elite pozivaju na ponavljanje tog referenduma tako dugo dok ti vražji glasači napokon ne odaberu onu pravu opciju.