BILLINGSLEY: Razotkrivena Covid zavjera

Lloyd Billingsley

Screenshot: YouTube/ABC

“Potencijal za zavjeru zapravo je na drugoj strani. Zavjera su [bivši direktor Nacionalnog instituta za zdravlje Francis] Collins, Fauci i etablirana znanstvena zajednica koja je djelovala antitetički prema znanosti.”

Tako je rekao dr. Robert Redfield, bivši direktor Centra za kontrolu bolesti u intervjuu 15. rujna koji je dao za bilten Paula Thackera, Disinformation Chronicle. Prema Redfieldu, “Svatko se trebao složiti s narativom” koji su nametnuli dr. Anthony Fauci i drugi zdravstveni djelatnici da je virus COVID-19 došao s “mokre tržnice” u Wuhanu, a ne s Instituta za virologiju Wuhan (WIV). A dr. Fauci je “očito obmanuo Kongres” o financiranju opasnog istraživanja dobivanja funkcije na WIV-u.

Dr. Redfield, bivši liječnik američke vojske, osnovao je vojni Odjel za istraživanje retrovirusa, suosnivač je Instituta za ljudsku virologiju na Sveučilištu Maryland (UM) i služio je kao šef odjela za zarazne bolesti na Medicinskom fakultetu istog sveučilišta. Dok je bio u vojsci i na UM-u, Redfield je radio s kineskim CDC-om i kao što je rekao Thackeru, “virusi izlaze iz laboratorija, To je jednostavno priroda zvijeri.”

Nakon što je izjavio “najvjerojatnija etiologija ove patologije u Wuhanu bila je iz laboratorija”, Redfield je izopćen i dobio je prijetnje smrću. Narativ da je mokra tržnica u Wuhanu izvor epidemije bio je službeni stav vladajuće Komunističke partije Kine (KPK). Početkom 2020. godine, također ga je zagovarala dr. Nancy Messonnier iz CDC-ovog Nacionalnog centra za imunizaciju i respiratorne bolesti (NCIRD), koja je svoju karijeru započela u CDC-ovoj Službi za obavještavanje o epidemijama.

U nizu telefonskih brifinga za novinare, dr. Messonnier identificirala je “tržnicu u Wuhanu” kao izvor smrtonosnog “novog virusa”, za koji, kako je rekla, ne postoji imunitet. “Mislim da bismo trebali pohvaliti Kineze na ranom prepoznavanju izvorišta respiratornog virusa na tržnici u Wuhanu”, rekla je Messonnier novinarima, “i koliko su ga brzo uspjeli identificirati kao novi koronavirus”.

Dr. Messonnier, čija biografija ne pokazuje napredne stupnjeve iz biokemije ili molekularne biologije, nije ponudila nikakve znanstvene podatke koji bi poduprli njezine izjave. Messonnier je ustupila mjesto dr. Anthonyju Fauciju, odluka koju je, kao što je dr. Redfield rekao Thackeru, donio savezni Odjel za zdravstvo i socijalne usluge (HHS). Trumpova Bijela kuća nije blokirala CDC da se “javno pozabavi pandemijom. Bio je to HHS.”

U ranim fazama, Redfield je pokušao dovesti CDC-ov tim u Kinu i istražiti je li pandemija započela nesrećom u laboratoriju. U tom je trenutku Redfielda sa sastanaka isključio Fauci, glavni provoditelj kineskog narativa.

Fauci i šef NIH-a Collins lagali su o financiranju istraživanja dobivanja funkcije na Institutu za virologiju u Wuhanu. Iako je financiran američkim dolarima, WIV je također primio pošiljku smrtonosnih patogena iz kanadskog Nacionalnog mikrobiološkog laboratorija (NML) zahvaljujući dr. Xiangguo Qiu, kineskoj državljanki koja je nekoć vodila program specijalnih patogena u NML-u.

Samo 2017.-18. godine, dr. Qiu napravila je najmanje pet putovanja u WIV. Patogeni koje je dr. Qiu donijela uključuju: Ebola Makona (tri varijante), Mayinga, Kikwit, Ivory Coast, Bundibugyo, Sudan Boniface, Sudan Gulu, MA-Ebov, GP-Ebov, GP-Sudan, Hendra, Nipah Malaysia, i Nipah Bangladesh.

Jedan od najvećih branitelja dr. Qiu je bivši kolega iz NML-a Gary Kobinger, koji sad vodi Nacionalni laboratorij u Galvestonu (GNL), kreaciju NIAID-a dr. Faucija. GNL je surađivao s Institutom za virologiju u Wuhanu, a prethodni direktor GNL-a James LeDuc pomogao je znanstvenicima WIV-a da izbjegne preispitivanje uloge Kine u pandemiji. LeDuc je potpisao tri sporazuma o uništavanju dosjea, materijala i opreme, čak i nakon što su ti ugovori istekli.

Još u siječnju 2017. godine, dr. Fauci je rekao da “nema sumnje” da će se Donald Trump suočiti s iznenadnom zaraznom bolešću tijekom svog predsjedničkog mandata. Proročanstvo nije znanost, ali novinari su pokazali malo ili nimalo znatiželje o tome što je dr. Fauci znao i kad je to znao.

Prema Redfieldu, dr. Fauci je “očito obmanuo Kongres” u vezi financiranja istraživanja dobivanja funkcije na WIV-u. Početkom 2020. godine, dr. Fauci se usprotivio zabrani putovanja iz Kine predsjednika Trumpa i poput dr. Messonnier bio je oprezan s komplimentima Kini.

Bidenova šefica CDC-a, dr. Rochelle Walensky, opisala je Messonnier kao “istinsku heroinu”, ali u svibnju 2021. iznenada je dala ostavku CDC-u. Dr. Messonnier prešla je u Fondaciju Skoll, gdje radi kao izvršna direktorica za prevenciju pandemije i zdravstvenih sustava. 81-godišnji dr. Fauci namjerava napustiti vladu u prosincu, a to zahtijeva ozbiljno razmišljanje.

Fauci je liječnik koji prvo čini štetu. Njegova biografija ne pokazuje napredne stupnjeve u biokemiji ili molekularnoj biologiji, ali on tvrdi da predstavlja znanost. Ova Lysenko figura u vladi je već više od 50 godina, posjeduje ogromne ovlasti — Biden se šali da je Fauci pravi predsjednik — ali nikad se nije suočio s biračima. I za sve to vrijeme, Fauci nikad nije bio podvrgnut ozbiljnoj kongresnoj istrazi.

Niti su Nancy Messonnier, Frances Collins, James LeDuc, Gary Kobinger i drugi igrači u “etabliranoj znanstvenoj zajednici koja je djelovala antitetički prema znanosti”, kao što je to objasnio dr. Redfield. Čovjek koji je dobio prijetnje smrću bi to trebao znati.

I dok čekamo istrage, jedna stvarnost ostaje jasna. Borba protiv supremacije bijelih kuta borba je sjećanja protiv zaborava.