MOREFIELD: Najnovija istraživanja maski predstavljaju loše vijesti Branch Covidiansima

Scott Morefield

Wikimedia Commons

Ako ne posjećujete medicinsku ustanovu još uvijek opsjednutu kultom maski ili ne živite u velikom gradu ili opskurnom kalifornijskom okrugu kojim upravljaju hipohondrične demokratske ludare, vjerojatno živite svoj život bez da ste prisiljeni nositi beskorisni, bakterijama krcati komadić materijala za majice preko vašeg lica. Međutim, ako su se vaši gospodari potrudili razjasniti da su mandati nošenja maski ukinuti samo zato jer je stopa Covid-a pala ili čak da su nedavne iteracije viruse manje smrtonosne, oni namjerno izbjegavaju cjelokupnu sliku i lukavo se drže izgovora koji će to ludilo pozvati natrag u bilo kojem trenutku — da maske “ne funkcioniraju” u zaustavljanju ili obuzdavanju širenja vrlo zaraznih respiratornih virusa.

Njihov kruti sustav uvjerenja nije nimalo iznenađujući. Vjera u moć i učinkovitost maski za lice postala je de facto religija ovih kultističkih luđaka i oni samo čekaju na sljedeću priliku kako bi nametnuli svoju “vjeru” nama ostalima. Ako mislite da pretjerujem, uzmite u obzir da su Centri za kontrolu bolesti (CDC) upravo preporučili ponovno nošenje maski tijekom putovanja na temelju širenja… majmunskih boginja. Tako je, taj komadić krpe na vašem licu je toliko čaroban da ga sad svi moraju nositi u svrhu “zaštite” od virusa koji se do sad uglavnom širio po homoseksualnim noćnim klubovima izravnim kontaktom s otvorenim mjehurićima zaraženih ljudi.

Doista, neskriveno inzistiranje da maske “funkcioniraju” postalo je jedno od najluđih i najzlijih laži u čitavoj ljudskoj povijesti. Ne samo da je stvorilo lažni osjećaj sigurnosti koji je nedvojbeno doveo do više infekcija nego što bi se inače dogodilo, već je dovelo i do godina kašnjenja u govoru i razvoju djece, neopisivih poremećaja društvene kohezije, milijuna tona beskorisnog i besmislenog medicinskog otpada u našim oceanima i odlagalištima, masivnih psiholoških problema u nebrojenim ljudima koji još uvijek nose maske na najapsurdnijim mjestima i situacijama sve do danas, pa čak i do stvarnih medicinskih šteta koje se tek otkrivaju (nastavite čitati). I sve to ne čineći ništa što se tiče njihove namijenjene svrhe. Ako je bilo goreg kompromisa, volio bih to vidjeti.

Kad bi maske ili mandati nošenja maski funkcionirali, ne bismo li do sad, znate, nakon više od dvije godine, vidjeli čvrste dokaze za to? Kad bi postojali takvi dokazi, zar ih moćnici ne bi uzvikivali s krovova? Umjesto toga, bili su prilično tiho zbog ovakvih grafikona, koji su koristili vlastite podatke CDC-a za usporedbu širenja Covid-a po okruzima koji su imali mandate nošenja maski u odnosu na one koji nisu. Rezultat? Nema vidljivih razlika.

Srećom, plima se okreće. Provode se i objavljuju ključna istraživanja i prikupljanje podataka koji nastavljaju zabijati kolac u srce prisilnog maskiranja. Evo uzorka najnovijeg:

Istraživanje Sveučilišta Louisville objavljeno u svibnju 2022. godine pronašlo je da mandati nošenja maski i veća suglasnost koja je proizašla iz njih “ne predviđaju niže stope rasta kad je širenje u zajednici bilo nisko (minimum) ili visoko (maksimum).” Istraživanje, koje je koristilo podatke CDC-a iz nekoliko različitih godišnjih doba, pronašlo je da upotreba maski i mandati “nisu povezani s manjim širenjem SARS-CoV-2 među američkim državama”.

Sjećate li se onog CDC istraživanja koje je navodno pokazalo da je nošenje maski u školama učinkovito? Jeste li se pitali kakvi bi rezultati bili da je netko proveo kvalitetnije istraživanje s većom veličinom uzorka i u većem vremenskom razdoblju? Ambarish Chandra sa Sveučilišta Toronto i dr. Tracy Hoeg s Kalifornijskog sveučilišta u Davisu učinili su upravo to u ovoj Lancetovoj studiji pod nazivom: “Ponovni pregled COVID-19 slučajeva u okruzima sa i bez zahtjeva za nošenje maski u školama — Sjedinjene Države, 1. srpnja — 20. listopada 2021. godine.” Njihovi rezultati: “… nema značajne veze između mandata za nošenje maski i stope slučajeva”. Zamislite moj šok.

I konačno, novi dokazi onoga u što su mnogi od nas čitavo vrijeme sumnjali, mogućnost da bi maske zapravo mogle aktivno štetiti ljudima. Veljača 2022. godine svjedočila je izvješću medicinskog časopisa u kojem se uspoređuju stope smrtnosti od Covid-19 u okruzima diljem Kansasa tijekom vrhunca pandemije 2020. godine. Pod nazivom “Foegenov efekt: Mehanizam pomoću kojeg maske za lice doprinose stopi smrtnosti od COVID-19”, opservacijska studija — koju je u veljači 2022. godine u časopisu Medicine objavio njemački doktor Zacharias Fögen — analizirala je “je li obavezna uporaba maski utjecala na stopu smrtnosti slučajeva u Kansasu”.

U članku je navedeno najvažnije otkriće: “… za razliku od prihvaćenog mišljenja da manje ljudi umire jer se stope zaraze smanjuju maskama, to nije bio slučaj… Rezultati ove studije snažno sugeriraju da su mandati nošenja maski zapravo uzrokovali oko 1,5 puta više smrtnih slučajeva ili ~50% više smrti u odnosu na bez mandata nošenja maski”. Istraživanje je teoretiziralo da bi tzv. “Foegenov efekt”, pri čemu se hiperkondenzirane kapljice uhvaćene maskama ponovno udišu i uvode dublje u respiratorni trakt, mogao biti odgovora za povećanu stopu smrtnosti od Covid-a.

I tu ne završava. Druga recenzirana studija, objavljena u travnju 2022. godine, uspoređivala je korištenje maski diljem Europe tijekom pandemije i nije pronašla negativne korelacije između korištenja maski i COVID-19 slučajeva i smrti. Također je priznala da je pronašla “umjerenu pozitivnu korelaciju između korištenja maski i smrti u Zapadnoj Europi”. Naravno, ovdje je u igri pregršt drugih čimbenika koji čine nemogućim — za sad — apsolutni zaključak da su maske štetne, ali zaključke možete donijeti sami.

Ovo je samo najnovije u onome za što se nadam da će biti ogroman broj rastućih istraživanja i podataka koji će kult maski učiniti u potpunosti impotentnim kad ponovno pokušaju nametnuti svoju neurozu društvu. Glavna tema? Ako maske “funkcioniraju”, zašto one ne… znate… funkcioniraju? Zašto nema osjetno nižih stopa smrtnosti na mjestima koja su godinama maskirana u odnosu na ona koja su jedva primjetno nešto učinila po tom pitanju? Nema ih, jer je sve ovo bila golema kuća od karata koja se nastavlja rušiti oko njih. Potrudimo se da se više nikad ne izgradi.