Twitter banirao službeni račun AOC nakon što ga je zamijenio za satiru

The Babylon Bee

SAN FRANCISCO, KALIFORNIJA — Ups! Twitter je upravo slučajno zabranio službeni račun zastupnice Alexandrije Ocasio-Cortez u pokušaju obračunavanja s parodijskim računima kontroverzne kongresnice.

Društvena mreža banirala je nekolicinu popularnih parodijskih računa kongresnice. Kompanija je potom primijenila algoritam za prepoznavanje i automatski banirala račune koji je satirizirali Ocasio-Cortez ili njezine saveznike u Kongresu. Nažalost, algoritam je postao “previše agresivan” te naposljetku banirao samu Ocasio-Cortez.

“Čini se kako je naš algoritam identificirao sve njezine objave kao doista pametnu parodiju ljevice”, rekao je glasnogovornik. “Konstantni faux pas, samopobijajući argumenti, naizgled satirični pogledi na krajnje lijeva stajališta — sve to doprinijelo je tome da račun izgleda poput satire. Iskreno, njezine su objave gotovo svakodnevno nadmašivale one satiričnih računa.”

“Mislim, za ime Božje, žena nije znala što je drobilica za otpad”, dodao je. “Kako osposobiti algoritam da takve stvari shvati ozbiljno?”

U vrijeme objavljivanja, račun predsjednika Trumpa također je suspendiran kao parodijski.

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.