Hokejska palica slomljena! ‘Znanstvenik’ Michael Mann izgubio na sudu, prisiljen platiti sudske troškove – zadan najveći udarac prijevari zvanoj globalno zatopljenje

Jim Hoft

Screenshot: YouTube/European Space Agency, ESA

Još tamo 2009. godine, “Climategate” je bio masivan skandal s procurjelim dokumentima koji su otkrivali da je prijevara o klimatskim promjenama ono što zapravo jest, Gateway Pundit izvijestio je o tom skandalu kad je priča prvi put izašla na vidjelo.

Christopher Booker iz Telegrapha oštro je 2009. godine kritizirao klimatske alarmiste koji stoje iza tvrdnji o globalnom zatopljenju za koje se dokazalo da ne postoji.

Dr. Michael Mann, znanstvenik koji je bio koautor poznatog grafikona temperaturnih trendova poznatijeg po imenu “grafikon hokejske palice”, bio je umiješan u e-mail skandal s globalnim zatopljenjem 2009. godine, o kojem je Gateway Pundit ranije izvještavao.

Taj isti dr. Michael Mann je 2012. godine tužio National Review i Competitive Enterprise Institute zbog kritiziranja njegovog rada u vezi klimatskih promjena. Mann je čak objavio informacije o tužbi na svojoj Facebook stranici.

Godine 2017., kao što je Gateway Pundit prethodno izvijestio, dr. Michael “hokejska palica” Mann optužen je za nepoštovanje suda u onome što je nazvano “suđenje stoljeća u klimatskoj znanosti”.

Dr. Mann prkosio je sucu koji predsjedava slučajem i odbio je predati svoje podatke u svrhu “otvorenog sudskog ispitivanja”. To je rutinska praksa u znanstvenom proučavanju kako bi se utvrdilo hoće li se rezultati suprotstaviti ispitivanju. No, dr. Mann je odbio predati svoje podatke.




Principia Scientific primijetila je sljedeće:

“Jedini mogući ishod: Mannovo poniženje, poraz i vjerojatna kriminalistička istraga u SAD-u.”

79-godišnji kanadski klimatolog dr. Tim Ball je optuženik u suđenju za klevetu i rekao je svojim odvjetnicima da “pokrenu obavezne kaznene sudske sankcije, uključujući presudu da je Mann postupio s kriminalnom namjerom kad je koristio javna sredstva za počinjenje prijevare u vezi klimatskih podataka.”

Još 2017. godine, znanstvenici su znali da bi poraz dr. Manna opravdao tvrdnje predsjednika Donalda Trumpa da su klimatske promjene prijevara. Grafikon ispod iz Principia Scientific prikazuje “Mannovu pažljivo probranu verziju znanosti u kojoj srednjovjekovno toplo razdoblje (MWP) nestaje i pokazuje vrlo izraženu ‘kvačicu’ u kasnom 20. stoljeću” — to je oštrica Mannove, danas ozloglašene, “hokejske palice”.

Ispod nje se nalazi Ballov grafikon, koji koristi mnogo pouzdanije i lako dostupne javne podatke, koji precizno pokazuju znatno toplije srednjovjekovno toplo razdoblje s temperaturama koju su drastično toplije od onih modernih.

Prošli tjedan, Vrhovni sud Britanske Kolumbije donio je presudu u sudskom postupku protiv dr. Tima Balla, koja je odbacila Mannovu tužbu, a njemu naložila da optuženome nadoknadi sve pravne troškove, što će bez sumnje iznositi pristojnu sumu novca.

To je udarac za sve lažne znanstvenike!

Kao što izvještava American ThinkerTechnocracy News je uništio Michaela Manna sa svojim izvještajem o slučaju.

Mannov neposredni poraz uzrokovat će potrese diljem svijeta unutar zajednice klimatskih znanosti, budući da će ishod biti pravno i znanstveno opravdanje tvrdnji predsjednika Donalda Trumpa da su zastrašivanja o klimatskim promjenama “prijevara”.

Michael Mann, koji je prije šest odlučio podnijeti ono što mnogi smatraju ciničnom tužbom za klevetu na Vrhovnom sudu Britanske Kolumbije u Vancouveru, zaprepastio je pravne stručnjake odbijanjem poštivanja sudskog naloga za predaju svih spornih podataka vezanih uz grafikon. Na Mannovu ikonsku hokejsku palicu oslanjali su se UN-ov Međunarodni panel o klimatskim promjenama kao i zapadne vlade kao ključni dokaz za nauku o “globalnom zatopljenju uzrokovanom ljudskim djelovanjem”.