‘ŠOK’: Gledanost Emmyja na povijesno niskoj razini

Joseph Curl

Screenshot: YouTube/USA Today

Dodjela nagrada Emmy pala je na povijesno nisku razinu — i ne samo što se tiče gledanosti.

Politika je dominirala crvenim tepihom TV nagrada, s nekim glumcima koji su nosili Nike opremu kako bi podržali Colina Kaepernicka, koji je započeo s klečećim prosvjedima u NFL-u. Bilo je šala o nacistima, dovoljno niskih udaraca upućenih Trumpu, a nekoliko i prema Roseanne Barr. Jedan crni glumac čak se pojavio s bijelim licem.

Stoga se ne treba čuditi što je gledanost 70. dodjele nagrade Emmy pala za 10% u odnosu na prošlu godinu — postavivši tako novi negativni rekord s 7,4 ocjenom gledanosti u kućanstvima, izvijestio je The Wrap.

To je samo nastavilo trend dodjela nagrada, koje su sve postale hiper-politizirane. Gledanost dodjele Oscara 2018. pala je 16% u odnosu na 2017., a Grammyja čak 20% u odnosu na prethodnu godinu.

“Prošle godine, gledanost 69. dodjele nagrade Emmy, koju je na CBS-u vodio Stephen Colbert, pala je 2,4 posto u odnosu na prethodnu godinu, što je postao novi negativni rekord, prema Nielsenovim ocjenama gledanosti”, izvijestio je The Wrap. “2016., dodjela Emmyja koju je vodio Jimmy Kimmer na ABC-u, donijela je 8,4 ocjenu TV gledanosti, što je u to vrijeme bila nova povijesno niska razina.”

Emmyji, koje su vodili Colin Jost i Michael Che iz Saturday Night Live-a, uključivali su šale poput ove:

“Jedini bijeli ljudi koji zahvaljuju Isusu su republikanci i bivši narkomani.”

“Emmyji su prvi puta održani 1949. … stvari su tada bile drugačije: Svi smo se slagali da su nacisti bili loši.”

“Roseanne je otkazala samu sebe, a potom su je preuzeli bijeli nacionalisti.”

Jedan Foxov komentator nije bio iznenađen očajnim ocjenama.