Migranti ubili dvojicu policajaca u policijskoj postaji u Trstu

Arthur Lyons

Screenshot: YouTube/garethtrooper

Dvojica talijanskih policajca ubijena su u policijskoj postaji u Trstu nakon što je pritvoreni osumnjičenik uspio ukrasti jedan od njihovih pištolja i otvoriti vatru u petak poslijepodne.

Osumnjičeni dominikanski migrant, koji navodno ima “psihičke” probleme, zatražio je korištenje kupaonice prije nego je zgrabio pištolj policajca i upucao njega i još jednog policajca iz neposredne blizine, izvješćuje Daily Mail.

Kao rezultat pucnjave, dvojica policajca — 34-godišnji Pierluigi Rotta i 31-godišnji Matteo Demenego — podlegla su ozljedama u bolnici, a još su trojica policajaca bila ozlijeđena. Jedan od dvojice pljačkaša također je ozlijeđen.




Rotta, iz Pouzzoulija, ali izvorno iz Napulja, služio je u Trstu od lipnja 2016. godine, dok je Domenego dodijeljen u policijsku upravu Trsta u rujnu 2013. godine. Demenego je prije tjedan dana proslavio svoj rođendan.

Pljačkaši — dvojica braće, starosti 29 i 32 godine — inicijalno su uspjeli pobjeći nakon pucnjave, ali ih je policija uhvatila ubrzo nakon toga.

Gradonačelnik Trsta, Orlando Pocci, opisao je napad kao “tragediju koja je ostavila našu zajednicu bez riječi”.

Državna policija je napisala u tweetu: “Šef policije Gabrielli i ministar unutarnjih poslova Lamorgese na putu su u Trst kako bi podržali obitelji Pierluigija i Matta i izrazili sućut ženama i muškarcima policijske postaje u Via Tor Bandena kao i čitavom Trstu.”

Do pucnjave je došlo samo nekoliko dana nakon divljačkog napada u policijskoj postaji u Parizu u kojem je nezadovoljni zaposlenik i islamski preobraćenik nožem ubio četiri policijska službenika.