IBRAHIM: Muslimanska nacija naređuje migrantima da mrze svoje Zapadne pokrovitelje

Raymond Ibrahim

Zamislite kad bi američka vladina agencija rekla svim Amerikancima koji žive u inozemstvu da su dužni mrziti nacije koje ih ugošćuju.

Upravo to čini muslimanska nacija Katar (“američki prijatelj i saveznik”). Prema svjetski poznatoj web stranici, Islamweb.net — koju vodi i financira država Katar — svaki musliman koji živi u nemuslimanskoj naciji dužan je mrziti svoju usvojenu naciju i njezine “nevjerničke” građane (čak i dok izravno prima beneficije od njih).

Ovo dolazi u obliku fetve (islamskog sankcioniranog dekreta) pod nazivom “Uvjeti koji ozakonjuju prebivanje u nevjerničkim nacijama” (svi prijevodi u ovom članku su moji). Uz “očuvanje i podržavanje svog islama”, “prvi uvjet” za svakog muslimana koji živi među nemuslimanima jest da on/ona osjeća “neprijateljstvo i mržnju prema nevjernicima”.

Ovo se, slučajno, odnosi na one milijune muslimanskih migranata koji dobrovoljno migriraju i preplavljuju Zapadnu Europu. Ako svoj islam shvate ozbiljno, oni su dužni mrziti i biti nelojalni onim nacijama koje ih dočekuju i koje im pružaju besplatnu hranu, sklonište i zdravstvenu zaštitu.

Nakon izjave da muslimani koji emigriraju na Zapad moraju osjećati “neprijateljstvo i mržnju prema nevjernicima, držeći se podalje lojalnosti i ljubavi prema njima — jer lojalnost i ljubav prema njima proturječi vjeri”, fetva nastavlja iznositi svoje dokaze, to jest, nastavlja citirati nekoliko podržavajućih stihova iz Kurana, uključujući:

Ne treba da ljudi koji u Allaha i u onaj svijet vjeruju budu u ljubavi sa onima koji se Allahu i Poslaniku Njegovu suprotstavljaju, makar im oni bili očevi njihovi, ili braća njihova, ili rođaci njihovi [Kuran 58:22]…

O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine [Kuran 5:51].

Nakon citiranja Muhameda u sahih (autentičnom) hadisu, “Tko voli narod, taj je među njima”, fetva zaključuje da je “voljeti Alahove neprijatelje jedna od najvećih opasnosti za muslimana, jer voljeti ih znači da je potrebno surađivati s njima i slijediti ih ili ih barem ne odbijati — stoga je prorok rekao: ‘Tko voli narod, taj je među njima'”.

(Ovdje treba napomenuti da samo puko nemuslimanstvo čini osobu Alahovim neprijateljem; nikakva akcija nije potrebna.)

Ovo učenje katarskog Islamweb.net nije izvan mainstreama. Na primjer, jednako popularni Islam Q&A odgovara na isto pitanje istim odgovorom: Svaki musliman koji živi među nemuslimanima mora osjećati “neprijateljstvo i mržnju prema nevjernicima, držeći se podalje lojalnosti i ljubavi prema njima — jer lojalnost i ljubav prema njima proturječi vjeri.”

Zapamtite sve ovo kad sljedeći put čujete da je “ksenofobija” odgovorna za muslimanski neuspjeh u asimilaciji na Zapadu. Ovo je možda istina, iako ne zato što se Zapadnjaci “boje stranca” — kao što se uobičajeno pretpostavlja — već zato što muslimanski migranti mrze nevjernika.