Bivši izvršni direktor Scanije upozorava da Švedska ide u smjeru građanskog rata

Paul Joseph Watson

Bivši izvršni direktor kompanije poznate po proizvodnji kamiona Scania, upozorio je da Švedska ide u smjeru građanskog rata zbog nekontrolirane masovne imigracije.

U intervjuu za Swebbtv, biznismen Leif Östling rekao je da dolazak toliko novih migranata koji se nisu uspjeli integrirati u švedsko društvo stvara plodno tlo za nasilne nemire.

“Uzeli smo puno previše ljudi izvana. Oni koji dolaze s Bliskog istoka i Afrike žive u društvima koje smo mi napustili prije gotovo stotinu godina”, rekao je.

U mnogim švedskim gradovima, eksplozije i napadi granatama porasli su u nebo, a migrantske bande se optužuju za veliki dio nemira. Seksualni napadi i nasilni zločini su također u porastu.




Östling je naglasio probleme s integracijom ističući svoje vlastito iskustvo vodeći Scaniju, u kojoj je oko 90 od stotinu somalijskih migranata angažiranih za rad u kompaniji dobilo otkaz ili otišlo jer nisu bili u stanju stići na posao na vrijeme ili raditi u timovima.

Östling vjeruje da bi “prijenos znanja” potreban migrantima kako bi se uklopili u švedsko društvo mogao potrajati čitavu generaciju.

Biznismen je rekao kako se nada da bi se problemi u zemlji mogli riješiti unutar deset godina, ali u suprotnome bi moglo doći do građanskog rata što bi primoralo izlazak vojske kako bi se nosila s nasilnim nemirima u migrantskim područjima.