‘Bolesno i odvratno’: U škotskom gradu pojavili se plakati ‘U redu je biti bijelac’

Paul Joseph Watson

Policija istražuje letke koji su se pojavili u škotskom gradu na kojima piše “U redu je biti bijelac”, koje je jedan zastupnik Parlamenta nazvao “odvratnima”.

Plakati su se pojavili u središtu grada Pertha i tijekom vikenda bili su oblijepljeni po svim stupovima za uličnu rasvjetu i olucima zgrada.

Skupina Perth Against Racism izjavila je da su ih na plakate upozorili mještani koji su rekli da se osjećaju “nesigurno”.

“Bolesno je i odvratno znati da ljudi razmišljaju na ovaj način”, izjavila je jedna osoba skupini, dodajući da je sad zabrinuta za svoje ne-bijele kćeri.

John Swinney, zastupnik za Perthshire North, rekao je za natpise da su “odvratni”, dodajući: “Moramo ustati zajedno kako bi se oduprli ovom neprihvatljivom materijalu.”

“Iako policiji nije podnesena nikakva prijava u vezi tih plakata, oni su privukli našu pažnju i službenici trenutačno razmatraju ovaj slučaj”, rekla je glasnogovornica škotske policije za BBC.




Kampanju plakata “U redu je biti bijelac” započeli su trolovi s 4chana u pokušaju mamljenja medija kako bi ovi stvorili moralnu paniku i raspalili rasnu histeriju.

Čini se kako im je to uspjelo. Svaki put kad se plakati pojave u gradu, mediji i lokalci se ponašaju kao da Treći Reich sprema svoj povratak.

Mnogi su komentirali da je ovaj trik osobito lukav jer tjera ljevicu na zauzimanje ideološko bigotnog stava da nije “u redu” biti bijelac, čime otkrivaju da su zapravo oni rasisti.

No, prema nekima, “bolesno je i odvratno” misliti da je “u redu biti bijelac”.

Stvarno vas tjera na razmišljanje!