Iran je upozorio Irak prije raketnog napada; upozorenje je preneseno SAD-u

Paul Joseph Watson

Irak navodi da je primio upozorenje od Irana u vezi sinoćnjeg raketnog napada i da je to upozorenje proslijedio SAD-u, sugerirajući da je napad bio samo pokušaj spašavanja obraza Teherana.

“Ured iračkog premijera rekao je u srijedu da je primio ‘službenu verbalnu poruku’ od Irana kojom je obaviješten da se sprema raketni napad na američke snage smještene na iračkom tlu”, izvijestio je pakistanski Dawn News.

Prema ratnom dopisniku Elijahu J. Magnieru, Iran je rekao Iraku da će ciljati samo područja baze pod američkom kontrolom.

“Abdei Mahdi upozorio je Amerikance koji su poduzeli mjere predostrožnosti prije napada”, komentirao je Magnier.

“Teheran je preko posrednika rekao Washington DC-u da će bombardirati američke baze u Iraku kako bi sačuvali obraz i tvrditi da je to odgovor na ubojstvo Soleimanija”, tweetao je još jedan novinar s Bliskog istoka. “To je razlog zašto je SAD ispraznio svoje baze nekoliko sati prije napada. Nula žrtava.”




“Iran je upozorio Irak rekavši mu točno mjesto gdje će napasti prije nego su sinoć ispalili bilo koju od raketa”, komentirao je Robby Starbuck. “Oni znaju da će Irak zauzvrat upozoriti Sjedinjene Države. Napad je bio isključivo u propagandne svrhe. Stvarnost: Iran je odstupio nakon što su SAD ubile najopakijeg čovjeka u Iranu.”

Prije obraćanja naciji, predsjednik Trump je pozvao Iran i Sjedinjene Države da zajedno rade kako bi porazile ISIS i rekao da su SAD spremne “prihvatiti mir”.

Iranski napad, koji je nije uzrokovao niti jednu žrtvu, bio je jasno pokušaj spašavanja obraza i izbjegavanja eskalacije sukoba.

Ljudi s lijeve i desne, anti-Trump strane, koji su imali histerične napade zbog “Trećeg svjetskog rata”, ponovno su se osramotili.