Britanski turisti ostali šokirani kad su otkrili da je popularno tursko odmaralište od sad u skladu sa šerijatom

Robert Spencer

Princip je uvijek i svugdje isti: u muslimanskim zemljama, osoba se mora ponašati u skladu s islamskim senzibilitetima. A u nemuslimanskim zemljama, osoba se mora ponašati u skladu s islamskim senzibilitetima…

Britanski Sun izvješćuje:

Britanski turisti ostali su šokirani nakon što su rezervirali hotel da bi potom saznali da su ga preuzeli islamski vlasnici koji zabranjuju alkoholno piće. Ženama je također poručeno da budu pokrivene tijekom plivanja u bazenu.

Masovno su tražili povrat novca nakon što su odmaralište Ova na turskoj rivijeri kupili Zehra hoteli.

Novi vlasnici imaju politiku odvojenih muških i ženskih bazena i vrućih kupelji, nude halal hranu i ne poslužuju alkohol.

No, takva politika prisilila je redovite mušterije na potragu za drugim odmaralištima.




Britanac Sam Taylor, 51, rekao je za Sun: “Apsolutno sam slomljen. To mjesto bilo je mnogima od nas poput drugog doma. Ali sad kad su zabranili piće, ne možemo se vratiti. Ne možete očekivati od Britanca da bude na odmoru bez nekoliko pića kraj bazena.”

Putnička agencija Tui nudila je all-inclusive aranžmane u odmaralištu Ova kad je bilo u vlasništvu turske kompanije Ovacik Turism Isl.

Odmaralište, gdje su odmori koštali 200 funti po osobi, privlačilo je mnoge regularne goste iz Britanije, koji su ostali zaprepašteni prodajom.