Mediji i ljevica zaluđeni Kim Jong Unovom sestrom

Emily Zanotti

Kako je većina Amerikanaca pažnju prebacila na Olimpijska natjecanja u subotu, mediji – i ljevica – ostali su u potpunosti opčinjeni jednom osobom sa ceremonije otvaranja u petak: Kim Jong Unovom sestrom Kim Yo Jong.

Baljezganje je bilo bolno gledati i odjednom glavešine i medijske figure koji rutinski paničare na samu pomisao da je predsjednik Donald Trump prekoračio svoje Ustavne ovasti na sva usta hvale sestru diktatora čija familija provodi pogubljenja i nadgleda brutalne zatvore.

Od strane glavnih medijskih mreža:

Do prominentnih ljevičara:

Čak se i Michael Moore pridružio klanjanju;

Učinak je totalno posramljujući kao i šokantan podsjetnik na to koliko je lako zaboraviti – ili zanemariti – prave užase.
Od svih medija, na kraju je Buzzfeed zaustavio ljubavnu paradu izdajući “Publice Service Announcement” najnovijim obožavateljima Kim Yo Jong da ona nije “kraljica nepoštovanja” nego “kraljica smeća”.

Ispada da je Kim Yo Jong voditeljica “Odjela za propagandu i agitiranje” njezinog brata kao i jedini član obitelji kojem je dozvoljeno da se pojavi pred kamerama uz Kim Jong Una. Ona je moćna članica svoje vlade, a kao dio obitelji Kim odgovorna je za više od tisuću javnih pogubljenja godišnje kao i poznatih gulaga i radnih logora.

Ali bacila je prijekorni pogled prema dopredsjedniku Mike Pence-u tako da su njezini zločini obrisani.