Kineski laboratorij koji proučava ‘najopasnije svjetske patogene’ nalazi se u Wuhanu

Paul Joseph Watson

Laboratorij 4. razine biosigurnosti koji proučava “najopasnije svjetske patogene” smješten je u Wuhanu, epicentru epidemije koronavirusa u Kini, zbog čega mnogi tvrde da je virus možda slučajno pobjegao iz laboratorija.

U članku iz 2017. godine, Nature je izvijestio o Medicinskom istraživačkom institutu na Sveučilištu Wuhan, u kojem se nalazi laboratorij 4. razine biosigurnosti (BSL-4), koji bi trebao koštati 300 milijuna juana (44 milijuna dolara).

Svrha laboratorija uključivala je plan proučavanja “patogena koji uzrokuje SARS”, što je Nature navelo da izrazi zabrinutost zbog mogućnosti bijega virusa iz laboratorija.




“SARS virus je u više navrata pobjegao iz objekata visoke razine sigurnosti u Pekingu”, primjećuje članak, pozivajući se na Richarda Elbrighta, molekularnog biologa na Sveučilištu Rutgers.

Zero Hedge se pitao je li laboratorij u Wuhanu možda “kineska verzija Umbrela Corp-a”, referenca na farmaceutsku kompaniju iz svemira Resident Evila, koja je potajno razvijala bio-oružje.

Prema njihovom članku, lokacija istraživačkog centra u Wuhanu “nameće neposredno pitanje je li epidemija koronavirusa koji je slučajno pobjegao iz laboratorija.”

Službeno objašnjenje je da koronavirus potječe s ilegalnog tržišta morske hrane u Wuhanu koje se “bavilo ilegalnim transakcijama divljih životinja.”

S obzirom na to da tržnica prodaje šišmiše i zmije, a znanstvenici zmije povezuju s virusom, a Kinezi kao hranu konzumiraju i jedno i drugo, to objašnjenje i dalje ostaje najvjerojatnije.