WALSH: Iowa pustila zlostavljača djece iz zatvora jer se identificira kao žena. Njihov razlog nema nikakvog smisla.

Matt Walsh

Des Moines Register nedavno je izvijestio da će osuđeni zlostavljač djece Joseph Matthew Smith biti pušten iz zatvora usprkos seksualnom zlostavljanju do najviše 15 djece, uključujući i jednogodišnje dijete. Čini se da je Smith — Josie, kako se sad naziva — započeo proces “tranzicije” u “ženu”. Glasnogovornica državnog odvjetnika Lynn Hicks obavijestila nas je da hormonsko liječenje Smitha na neki način čini manjom prijetnjom za ponovni prekršaj, opravdavajući time njegovo puštanje. Izvinite, “njezino” puštanje.

Doista, Hicks je bila vrlo oprezna pri korištenju preferiranih osobnih zamjenica Smitha dok je objašnjavala zašto javnost ne bi trebala biti zabrinuta dok serijski pedofil šeta niz ulicu. “Josie Smith će biti podvrgnuta strogom nadzoru za seksualne prijestupnike koji je neophodan za osobe koje počine vrstu zločina koje je ona počinila”, pojasnila je Hicks, dodajući da će “ona” biti pod budnim “nadzorom”.

Međitim, vlastiti izvještaj države ne izaziva previše povjerenja.

Iz Registera:

Preliminarno izvješće koje je pripremio državni vještak, dr. Jeffrey Davis, govori da je Smith zlostavljao čak do 15 žrtava, u dobi od 1 do 13 godina, prije nego je osuđen na zatvor u prosincu 2015. godine.

Izvješće je utvrdilo da je vjerojatnost ponovnog prekršaja unutar pet godina nakon puštanja na slobodu veća od 20% jer su žrtve bile obaju spolova i jer je Smith bio mlađi od 25 godina i nikad nije imao dugotrajnu vezu.

“Gosp. Smith nije imao intimnu vezu”, navodi izvješće. “Čini se kako su njegovi seksualni susreti uglavnom uključivali zlostavljanje, uključujući i njegovo vlastito zlostavljanje od strane višestrukih počinitelja ili njegovu viktimizaciju drugih.”

Postoji mnogo razloga zašto je sve ovo prilično suludo. Oljuštimo ovaj gnjili luk sloj po sloj i pogledajmo hoćemo li dobiti cjelovitiju sliku.

Ponajprije, nije istina da hormonske pilule čine Smitha manje vjerojatnijim da će počiniti zločine u budućnosti. Dugoročno istraživanje nekoliko stotina transrodnih osoba utvrdilo je da su muško-u-žensko transrodne osobe “zadržale muške obrasce u pogledu kriminalnosti”. To uključuje i seksualne zločine. Kao što se ispostavilo, vi ne možete promijeniti dušu predatora mijenjanjem njegovog spola. Kad bolje razmislim, također ne možete promijeniti ni njegov spol.




Drugo, čak i kad biste mogli smanjiti opasnost koju predstavlja zlostavljač djeteta dajući mu pilule, to ne bi ni približno opravdalo njegovo puštanje iz zatvora nakon što je silovao bebu. Čini se kako država Iowa zaboravlja da je segregacija jedini razlog našeg pravosudnog sustava. I nije njegov najvažniji dio. Najvažniji dio nalazi se upravo u njegovom imenu: pravda. Pravda zahtijeva najstrože kazne za ljude koji počine najodvratnije zločine, bez obzira predstavljaju li oni stalnu prijetnju ili ne. Serijsko zlostavljanje djece trebalo bi biti karta za doživotnu robiju, ako ne i za streljački vod.

Treće, rečeno nam je da je ovaj muškarac u više navrata zlostavljan kao dijete. Ukratko, on je zamijenio mjesta i sam postao predator. Državni vještak navodi kako su sve Smithove seksualne interakcije dosad bila zlostavljanja, bilo u ulozi žrtve ili počinitelja. Što nas dovodi do poante da je ovo vrlo bolesna osoba čiji su seksualni apetiti očigledno iskrivljeni od njegove mlade dobi. Je li razumno vjerovati da je osoba poput ove sasvim slučajno otkrila svoj unutarnji ženski identitet, kao i da je sve silovanje i zlostavljanje bilo slučajno? To se čini vrlo malo vjerojatnim. Moja radikalna teorija govori da je on otkrio svoju unutarnju ženu jer je poremećen i bolestan, a ne zato što je zapravo žena.

Četvrto, nemojmo zanemariti činjenicu da je Smith započeo svoju tranziciju u zatvoru. Država će nametnuti javnosti prisutnost seksualnog predatora u njihovim zajednicama tek nakon što je nametnula javnosti odgovornost plaćanja za njegovu rodnu tranziciju. Nepravda povrh nepravde, ludost povrh ludila. I koje je točno opravdanje korištenja novca poreznih obveznika kako bi pomogli muškarcu u zatvoru da postane žena? Koliko vidim, ne postoji nikakvo opravdanje, osim činjenice da pomaže seksualnom kriminalcu da se osjeća bolje. Ovaj argument doima se prilično neuvjerljivim.

I, ponovno, zašto želi tranziciju? Je li to zbog toga što je pronašao nekakvu duboku, mističnu istinu o svom unutarnjem jastvu ili zbog toga što je to još jedna od njegovih seksualnih fantazija? Čini se kako sad imamo zatvore koji troše novac poreznika kako bi pomogli pedofilima ostvarivanje njihovih fantazija. Što ako se identificira kao furry? Hoće li mu kupiti kostim psa?

Peto, brzo logističko pitanje bilo kojem čitatelju ljevičarskog uvjerenja: koji toalet bi ovaj lik trebao koristiti?

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.