Velika proslava Brexita uništila dugogodišnje medijsko obmanjivanje

Megan Fox

Screenshot: Twitter

Godinama nakon što je britanski narod izglasao svoj izlazak iz saveza s Europskom unijom i povratio svoj suverenitet, mediji su prodavali narativu da je velika većina stanovništva gotovo odmah požalila zbog toga. Konstantno su pričali te priče dok su se pro-EU političari i njihovi podanici u tisku borili kako bi na sve moguće načine ostali i ignorirali volju naroda. Evo nekoliko primjera tih izvješća iz Google pretraživanja:

  • Zašto mnogi britanski birači žale zbog Brexita PBS 2017
  • Je li Britaniju preplavilo žaljenje zbog Brexita? Euronews 2018
  • YouGov anketa: Žaljenje zbog Brexita najviše dosad, Business Insider 2019
  • Anketa: Većina Britanaca žali zbog glasanja za Brexit, Business Insider 2018
  • Žali li Britanija zbog Brexita? Kriza i zbunjenost, NZ Herald 2018

Shvatili ste poantu. Ako sami pretražite Google, pronaći ćete daleko više ovakvih primjera (još nekoliko njih je prikazano u slikama sa zaslona dolje). Ali pitam vas: da li ovo zvuči kao žaljenje? Evo prave reakcije stvarnih Britanaca (a ne onih “anketiranih” koje nitko nikad ne zna) na konačni izlazak Britanije iz EU. Osobito mi se sviđa zvonjava Big Bena u pozadini. Zvuči poput slobode.




Ponavljam, mediji su uhvaćeni u obmanjivanju i to su radili u vezi ove teme (i puno drugih) godinama. Pogledajte sljedeće grafike ove prijevare:

Ako vas ova razlika između stvarne reakcije javnosti u obliku desetaka tisuća ljudi koji slave na ulici i lažne reakcije koju vam mediji pokušavaju prodati ne uvjeri da su lažne vijesti jedna od najvećih prijetnji slobodi s kojima smo se suočili, ništa neće. Oni izravno lažu. Veliki mediji postali su ništa drugo nego besramni suučesnici velike vlade, globalista i ljevičara. Vidite li to?