Zapaljena crkva u švedskoj ‘no-go’ zoni

Paul Joseph Watson

Zapaljena je crkva u jednog od švedskih “no-go” zona s velikom migrantskom populacijom, a neki tvrde da su požar izazvali islamisti.

Crkva Gottsunda, koja se nalazi na području u kojem migranti čine polovicu stanovništva, nalazi se pod ogrankom Švedske Crkve, koja je u više navrata izrazila potporu masovnoj imigraciji.

Prema izvješćima, službe za provedbu zakona brzo su primijetile da je netko zapalio drveno pročelje crkve i na vrijeme uzbunile vatrogasce, spriječivši tako veću štetu.

Požar se nije mogao staviti pod kontrolu vatrogasnim aparatima, ali ga je naposljetku obuzdala vatrogasna brigada.

Vlasti su izjavile da je požar bio podmetnut, ali trenutačno odbijaju potvrditi je li motiv bio vjerski.

“Gottsunda je klasificirana od strane policije kao ‘ekstremno ranjivo područje’, što je eufemizam za ozloglašena geta koja obilježavaju goropadni kriminal, nezaposlenost, ekstremizam i bezakonje. Više od polovice 10.000 stanovnika Gottsunde su imigranti. Podmetanje požara nije rijetko u Gottsundi”, izvješćuje Sputnik.




Nadbiskup Antje Jackelén odgovorila je na požar tweetom: “Osjećam ljutnju kad čujem o mogućem podmetanju požara u crkvi u Gottsundi.”

Međutim, brzo se suočila s reakcijama ljudi koji su je optužili da ne uspijeva braniti vjeru dok Švedsku nastanjuju migranti iz zemalja u kojima je rašireno neprijateljstvo prema kršćanstvu.

“Mnoge crkve gore na Bliskom istoku. Islamisti ih pale. Činjenica da nisi razumjela da će se ovdje to isto događati je nevjerojatna. Tvoja ‘ljutnja’ malo pomaže”, rekao je jedan korisnik.

“Ta ljutnja će vjerojatno proći ako se ispostavi da je to zapalio musliman”, tweetao je drugi.

Kao što smo prethodno istaknuli, još jedna crkva u području Švedske gusto naseljenom migrantima bombardirana je u dva navrata, a policija priznaje da postoji “motiv protiv crkve”.