‘Sanders mrzi zemlju koji želi voditi’: Tucker analizira Berniejevu ‘radikalnu politiku otvorenih granica’

Scott Morefield

Screenshot: YouTube/Fox News

Voditelj Fox News-a Tucker Carlson analizirao je u četvrtak “radikalnu politiku otvorenih granica” demokratskog predsjedničkog kandidata Bernieja Sandersa u svojoj emisiji “Tucker Carlson Tonight”.

Unatoč pretpostavci mnogih s lijeve i desne strane da neovisni senator iz Vermonta nema šanse pobijediti u studenom, Carlson je tvrdio da bi Sanders vrlo lako “mogao pobijediti na općim izborima”.

“Mi Sandersa shvaćamo ozbiljno. Smatramo da biste ga i vi tako trebali shvatiti”, rekao je Tucker prije predstavljanja prvog djela nove serije o “Americi Bernieja Sandersa” s analizom imigracijske platforme senatora iz Vermonta.

Nakon što je primijetio konzervativnije poglede Sandersa na imigraciju koje je ovaj držao prije svoje predsjedničke kandidature, Carlson je ustvrdio da je on sad “jednako radikalan u vezi imigracije kao i svi drugi u utrci.”

Ti pogledi uključuju akcije “protiv gotovo svih deportacija”, uključujući one nasilnih kriminalaca.




“Ali Sanders se ne zaustavlja tu”, rekao je voditelj Fox News-a. “On planira jednostrano donijeti mnoge dijelove Zakona o novom putu naprijed. To je luđačko zakonodavstvo kojem smo se opširno posvetili u ovoj emisiji. Ono je osmišljeno kako bi štitilo kriminalne strance. To je njegova svrha. Sanders je obećao okončati zabranu ponovnog ulaska deportiranih kriminalaca u Sjedinjene Države. On je obećao ukinuti ubrzano uklanjanje. To je politika koja omogućuje brzo izbacivanje iz zemlje očiglednih ilegalnih stranaca. On je obećao dati diskreciju sucima za imigraciju kako bi mogli zaštititi sve ilegalne strance koji se na neki način uspiju suočiti sa stvarnom deportacijom. Sanders se također založio za zaustavljanje svih imigracijskih racija na radnom mjestu, kako bi se velike kompanije mogle nekažnjeno oslanjati na ilegalnu radnu snagu. To je nešto što je napadao posljednjih 30 godina, a sad je za to. A okončanje tih racija biti će lako pošto Sanders planira ukidanje Imigracijske i carinske službe (ICE).”

Plan senatora iz Vermonta također uključuje dekriminalizaciju graničnih prelaska, ukidanje Pogranične patrole i “amnestiju svih trenutačnih ilegalnih stranaca”, mjera koja bi “trajno, zauvijek promijenila izbornu ravnotežu u ovoj zemlji”.

“Ovako izgleda radikalna politika otvorenih granica”, rekao je Carlson. “Sanders tvrdi da svi na planeti imaju pravo doći u ovu zemlju u bilo koje vrijeme i imati beneficije državljanstva. U Sandersovoj administraciji, te beneficije bi uključivale, ali ne bi bile ograničene na, besplatni koledž, besplatnu zdravstvenu zaštitu i puno pravo na markice za hranu i socijalnu pomoć.”

Carlson je zaključio da Sanders “nema odgovore” na pitanja poput financiranja svog plana i kako bi on utjecao na američke institucije. “Njega očigledno ne zanimaju posljedice njegovih planova. Zašto? Postoji zapravo samo jedan mogući odgovor, jer njega nije briga za Sjedinjene Države ili njihovu budućnost. Očigledno je da Sanders mrzi zemlju koju želi voditi. Ne postoji drugo objašnjenje za to, a to je vrlo opasna kvaliteta kod predsjednika.”