Supruga Justina Trudeaua, australski ministar unutarnjih poslova, zaraženi koronavirusom

Ryan Saavedra

Supruga kanadskog premijera Justina Trudeaua, Sophie Grégoire Trudeau, našla se u karanteni nakon što je bila pozitivna na testu za koronavirus.

“Premijer je dobrog zdravlja i bez simptoma. Kao mjera predostrožnosti i nakon savjeta liječnika, on će biti u izolaciji 14 dana”, priopćio je ured premijera. “Također po savjetu liječnika, on neće biti testiran u ovoj fazi jer nema simptome. Iz istog razloga, liječnici govore da ne postoji rizik za one koji su nedavno bili u kontaktu s njim.”

Sophie Trudeau je kasnije objavila osobnu izjavu o dijagnozi, napisavši: “Prvo, želim zahvaliti svima vama koji ste se javili pitajući me kako sam. Iako imam neugodne simptome virusa, uskoro ću ponovno biti na nogama. Biti u karanteni kod kuće nije ništa u usporedbi s drugim kanadskim obiteljima koje bi mogle proći kroz ovo i onima koji se suočavaju s ozbiljnijim zdravstvenim problemima.”

“Prevladat ćemo ovu situaciju zajedno”, nastavila je izjava. “Molim vas da podijelite činjenice i ozbiljno shvatite svoje zdravlje. Šaljem vam svu moju hrabrost i tople misli.”

Obavijest iz Trudeauvoga ureda stigla je uz vijesti o drugim poznatim osobama koje su posljednjih dana objavile da su oboljele od te bolesti.




U četvrtak, glumac Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson obavijestili su svoje obožavatelje o svom stanju nakon što su u srijedu objavili da su se zarazili virusom.

“Pozdrav, ljudi”, započeo je Hanks. “Rita Wilson i ja želimo zahvaliti svima ovdje dolje koji se tako dobro brinu za nas. Imamo Covid-19 i nalazimo se u izolaciji kako ga ne bismo širili nikome drugome.”

“Postoje oni kojima bi to moglo prouzročiti vrlo ozbiljne bolesti”, nastavilo se u izjavi. “Mi idemo dan po dan. Postoje stvari koji svi možemo učiniti kako bismo ovo prevladali praćenjem savjeta stručnjaka i brinući se za sebe i jedni o drugima, zar ne?”

Također u četvrtak, australski ministar unutarnjih poslova Peter Dutton otkrio je da je zaražen virusom, vijest koja je došla nakon što se prošli tjedan susreo s Ivankom Trump, glavnim američkim državnim odvjetnikom Williamom Barrom i savjetnicom Bijele kuće Kellyanne Conway.

“Procesi suzdržavanja samoizolacije, identificiranja i pronalaženja kontakata, sve te mjere djelovale su za uspješno usporavanje brzine prijenosa ovog virusa”, rekao je premijer Scott Morrison u petak. “I to je razlog zašto je Australija trenutačno u poziciji u kojoj imamo nisku stopu ovog virusa i broja slučajeva. Ali oduvijek smo bili svjesni da će broj slučajeva rasti.”