Britanija: 7-godišnju djevojčicu na smrt izbola somalijska državljanka

Arthur Lyons

Sedmogodišnju britansku djevojčicu na smrt je izbola žena iz Somalije u parku na Majčin dan, u nedjelju 22. ožujka, rekao je mrtvozornik tijekom sudskog ročišta.

Emily Jones, žrtva, vozila se na svom romobilu u Queen’s parku u Heatonu na izletu s ocem da bi je bez ikakvog razloga brutalno napala 30-godišnja Somalijka, izvješćuju engleske lokalne novine Bolton News.

Unatoč najboljim pokušajima hitne službe da spasi život Emily, ona je preminula otprilike sat vremena nakon što je hitno prevezena u bolnicu.

Nakon stravičnog napada, somalijska ubojica — koju Emily ili njezini roditelji nisu prethodno poznavali — uhićena je na mjestu događaja pod sumnjom za ubojstvo. 30-godišnja žena se sad nalazi u pritvoru visoke sigurnosti prema Zakonu o mentalnom zdravlju.

Ono što je šokantno jest činjenica da britanski mainstream mediji nisu nikad spomenuli nacionalnost napadačice u onome što se čini kao pokušaj zataškavanja priče.




Mark Jones i Sarah Barnes su tijekom odavanja počasti svojoj kćeri rekli: “Emily je imala 7 godina, naše je jedino dijete i svjetlo naših života. Uvijek je bila puna radosti, ljubavi i smijeha. Emily je imala tako nestašan osmijeh i bila je lijepa izvana i iznutra. Imala je srce veliko poput svog osmjeha.”

“Doista je srceparajuće pobuditi se u svijetu bez Emily i ne možemo shvatiti zašto se ovo dogodilo.”

“Više smo nego devastirani što ovaj nasumičan čin nasilja znači da nikada nećemo vidjeti našu prekrasnu malu djevojčicu kako izrasta u prekrasnu mladu damu kakva je i obećavala da će postati.”

Alan Walsh, vršitelj dužnosti mrtvozornika, opisao je smrt Emily “jednim od najtragičnijih slučajeva” s kojima se susreo u čitavoj svojoj karijeri tijekom istrage smrti sedmogodišnje djevojčice.

“Doista su me dirnule fotografije Emily koje su mi poslali. Šaljem iskrenu sućut Emilynoj obitelji i prijateljima, ali osobito njezinim roditeljima, koji su bili prisutni u parku i njezinom ocu, koji se nalazio u blizini”, rekao je Walsh.

“U mojih 20 godina kao mrtvozornik, ovo je jedna od najtragičnijih smrti s kojima sam se suočio, a gubitak prekrasne, nevine, živahne, inteligentne i simpatične sedmogodišnjakinje u ovakvim okolnostima je nezamisliva tragedija. Cijenim što su roditelji Emily uistinu devastirani i moje iskrene misli su s njima u ovom nevjerojatno tužnom trenutku”, dodao je Walsh.