Tucker Carlson pokazao kako mediji i demokrati poslušno ponavljaju kinesku propagandu

The Daily Wire

Screenshot: YouTube/Tucker Carlson Tonight

Voditelj Fox News-a Tucker Carlson emitirao je u petak navečer segment koji je pokazao kako se mnogo retorike koju koriste mainstream mediji i Demokratska stranka podudara s propagandom koju koristi kineska komunistička vlada kako bi odbacila krivnju za izbijanje koronavirusa.

Carlson je započeo segment izvješćujući o onome što su mu američki vladini dužnosnici rekli o izbijanju koronavirusa koji je nastao u Kini i također dokumentirajući kako je Kina u više navrata mijenjala svoju priču o onome što se dogodilo.

Kasnije u segmentu, Carlson je rekao: “Od danas, rekao je netko na položaju znanja, postoji ‘gotovo jednoglasan sporazum u američkim agencijama za prikupljanje obavještajnih podataka da je virus koji trenutačno uništava veći dio svijeta potekao u laboratoriju u Wuhanu’. Gotovo jednoglasan. To je fraza koja se gotovo nikad ne koristi za opisivanje bilo kojeg zaključka koji dolazi od obavještajne zajednice.”




“Vladini dužnosnici u ovoj zemlji već neko vrijeme vjeruju u to”, nastavio je Carlson. “Oni nisu uspjeli zainteresirati naše medije ili naše epidemiologe da pišu o tome. U posljednjih nekoliko tjedana, analitičari iz CIA, NSA i ostalih agencija kontaktirali su osoblje New York Timesa u vezi podrijetla virusa, ali novine još uvijek nisu izvijestile o njihovih otkrićima. U isto to vrijeme, i to je možda izravno povezano, Kina je vodila neumorni propagandni rat u vezi te teme. Kineski dužnosnici pokušavali su utišati sve razgovore o tome tko bi mogao biti odgovoran za ovu pandemiju potičući političke osjetljivosti i rasnu krivnju američkih elita.”

POGLEDAJTE: