YouTube cenzurirao viralni video liječnika koji kritiziraju naredbu ‘ostanka kod kuće’

Paul Joseph Watson

YouTube je cenzurirao viralni video u kojem su dva liječnika kritizirala logiku u pozadini nužnosti naredbe ostanka kod kuće zbog koronavirusa u Kaliforniji.

Video, koji je sakupio više od 5 milijuna pregleda, prikazuje dr. Dana Ericksona i dr. Artina Massihija, suvlasnika Accelerated Urgent Care iz Bakersfielda, Kalifornije.

U isječku, Erickson tvrdi da postoji samo “0,03 posto šanse za smrt od koronavirusa u državi Kaliforniji”, što ga je potaknulo na pitanje: “Da li to doista zahtijeva ostanak kod kuće? Da li to zahtijeva zatvaranje medicinskih sustava? Da li to zahtijeva da ljudi ostanu bez posla?”

Erickson je također pitao zašto se smrtni slučajevi računaju kao smrtni slučajevi od COVID-19 kad su zapravo druge bolesti bile više krive.

“Kad netko u ovom trenutku umre u ovoj zemlji, oni ne govore o visokom krvnom tlaku, dijabetesu, moždanom udaru. Oni govore: “Je li umro od COVID-19?” , rekao je Erickson. “Bili smo na stotinama obdukcija. Ne govorite o jednoj stvari, govorite o komorbiditetima (istodobna pojava dviju ili više bolesti – op. a.). Liječnici hitne službe sad [govore]: “Interesantno je da kad pišem izvješće o smrti, pritišću me da dodam COVID. Zašto je to tako?”

Video je uklonjen kasno noćas zbog “kršenja YouTube-ovih uvjeta korištenja”.




Početkom mjeseca, izvršna direktorica YouTube-a Susan Wojcicki rekla je za CNN da će kompanije zabraniti bilo koji video sadržaj koji je u suprotnosti s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Međutim, Wojcicki je sugerirala da će se uglavnom usredotočiti na zabranjivanje informacije o lažnim lijekovima, a ne propitkivanju vladinih politika.

Video platforma se također sprema zabraniti bilo koji sadržaj koji tvrdi da su 5G repetitori povezani s izbijanjem koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg gostovanja na Fox News, dr. Erickson je ukazao na primjer Švedske koja nije nametnula bilo kakva drastična ograničenja, ali je sad gotovo postigla imunitet krda protiv koronavirusa.

“A ako pogledate njihove brojke: 200 smrti na milijun u usporedbi s nama, [koja je] otprilike ista. Talijanska [je] otprilike 400 na milijun i španjolska je oko 400 na milijun, stoga mi gledamo na to i govorimo: ‘OK, oni su se odlučili na potpuno drugačiji pristup i njihovi rezultati su u osnovi isti'”, rekao je Erickson.

Još jedna verzija izvornog videozapisa koji je uklonio YouTube: