Gradsko vijeće San Antonija donijelo rezoluciju koja ‘Kineski virus’ proglašava ‘govorom mržnje’

Summit News

Gradsko vijeće teksaškog grada San Antonija jednoglasno je donijelo rezoluciju kojom se termini “Kineski virus” i “Kung Flu virus” proglašavaju govorom mržnje.

Predsjednik Trump i mnogi njegovi pristaše koristili su varijacije ova dva termina kao podsjetnik da COVID-19 doista potječe iz Kine.

To je potaknulo medije i ljevičare na tvrdnju da je Trump “rasist” usprkos činjenice da se virusi uobičajeno nazivaju prema mjestu svog podrijetla.

Sad je vijeće San Antonija službeno proglasilo takav jezik “govorom mržnje”.

“Rezolucija koju je gradsko vijeće San Antonija izglasalo jutros označava termine ‘Kineski virus’ i ‘Kung Flu virus’ kao govor mržnje” i “sve osobe se potiču da prijave takve antisemitske (🤣🤣🤣🤣🤣 – op. a.), diskriminatorne ili rasističke incidente mjerodavnim vlastima radi istrage”, tweetao je novinar Jaie Avila.




Redoviti sudionik sastanka vijeća Jack Finger navodno je pokušao govoriti protiv rezolucije, ali mu je isključen mikrofon.

Član vijeća Manny Pelaez je rekao da je “govor mržnje opasniji od samog virusa”, usprkos činjenice da je virus ubio više od 76.000 Amerikanaca.

Rezolucija je donosena jednoglasno. Očekujte da će se slične verzije ovoga donijeti širom zemlje.

Zauzimajući takav stav, vlasti doslovno pojačavaju propagandu Komunističke partije Kine, koja je u više navrata vikala “rasizam” kad se suočila s činjenicom da je Peking pokušao prikriti ozbiljnost koronavirusa kad se prvi put pojavio u Wuhanu.