Grčka: Ilegalni migrant uhićen zbog seksualnog zlostavljanja 6-godišnje djevojčice

Michel Lord

The Toc

Ilegalni afganistanski migrant uhićen je u Solunu zbog seksualnog napada na šestogodišnju djevojčicu.

Prema majci djevojčice, 19-godišnji Afganistanac boravio je u stanu u gradskoj četvrti Ampelokipi, u kojem je djevojčica živjela sa svojom obitelji. Prema izvješću grčkog informativnog portala The Toc, to je mjesto na kojem se dogodio napad. Majka je potom podnijela prijavu podružnici za zaštitu maloljetnika u Solunu.

U naknadnoj istrazi, policija je također utvrdila da migrant ilegalno boravi u Grčkoj. Također je optužen i zbog toga.





Zločini koje počinjavaju migranti u porastu su u posljednjih nekoliko mjeseci u Grčkoj. Grčka trenutačno ugošćuje desetke tisuća migranata u svojim prihvatnim centrima na svojim otocima u Egejskom moru i na kopnu, a cijelo vrijeme ih dolazi još više. Većina migranata ilegalno je ušla u njihovu zemlju iz Turske. Prošli tjedan dogodila su se dva napada nožem na otoku Lezbosu, koja su rezultirala jednom smrću.

Migranti također napadaju i oskvrnjuju crkve u Grčkoj te uznemiravaju lokalno stanovništvo u blizini svojih kampova. Iako su mnogi Grci u začetku krize srdačno prihvatili migrante, njihovo ponašanje uzrokovalo je to da se velik dio domaćeg stanovništva okrenuo protiv njih.