HIPPOLITO: Srpska veza

Joseph Hippolito

YouTube/KTV Televizija - Zvanični kanal

Kad je Sidney Powell 20. studenog razgovarala s konzervativnim radijskim voditeljem Howiejem Carrom, među četiri zemlje koje je optužila za uplitanje u predsjedničke izbore održane 3. studenog uvrstila je i Srbiju.

Četiri dana ranije, bivši član srbijanskog parlamenta objavio je zapanjujuće dokaze koji podupiru tvrdnju Powell.

Srđan Nogo ne samo da je pokazao kako je Srbija manipulirala ukupnim brojem glasova, već je razotkrio veze između najviših dužnosnika u srpskoj vladi, vodećih srpskih ljudi u tehnologiji i komunikacijama, Georgea Sorosa, bivšeg potpredsjednika Joea Bidena, CIA-e i drugih vladinih agencija u Sjedinjenim Državama.

Među osobama koje Nogo spominje u svom članku na web stranici Srbin Info nalazi se general David Petraeus, koji je zapovijedao američkim trupama u Afganistanu, da bi potom 15 mjeseci bio ravnatelj CIA-e u administraciji Baracka Obame prije nego ga je 2012. godine zamijenio John Brennan.

U odvojenom tweetu objavljenom 29. studenog, Nogo je potvrdio da je vojska Sjedinjenih Država zaplijenila servere CIA-e u njemačkom gradu Frankfurtu.

Nogo (39) je bio član Narodne skupštine Srbije od 2016.-2019. godine i sjedio u tri odbora kao član oporbe. Pripadao je stranci Dveri, koju Wikipedia opisuje kao nacionalističku i populističku, te ima svoju vlastitu web stranicu na srpskom jeziku.

Osnovana 2012. godine, Srbin Info objavljuje dnevne domaće i međunarodne vijesti i “jedna je od najčitanijih internet stranica na ćirilici u Srbiji”, navodi se na srpskoj stranici Wikipedije. Ta stranica dodaje da Srbin Info “promiče patriotizam (i) bliske veze između Srbije i Rusije” te je istodobno “iznimno kritična prema NATO-u, Europskoj uniji, globalizmu, snažnom utjecaju Sjedinjenih Država i opće euroatlantske integracije”.

U svom članku od 16. studenog, Nogo je napisao da su srpski tehnološki stručnjaci koji rade za Dominion Voting Systems — koji ima ured u Beogradu, glavnom gradu Srbije — napisali software za glasačke mašine Dominion. Taj software sadržavao je algoritam koji je trebao umanjiti za predsjednika Donalda Trumpa, napisao je Nogo.

Nogo je naveo dva primjera iz Michigana. U okrugu Antrim, Trump je držao rano vodstvo prije nego je računalna pogreška prenijela 6.000 glasova Bidenu, donijevši mu navodnu pobjedu.

Dvije činjenice čine taj prijenos još sumnjivijim. Ne samo da je Trump pobijedio u okrugu Antrim 2016. godine. Republikanski predsjednički kandidati pobijedili su na 32 od protekla 34 izbora.

Konačni rezultat izgledao je toliko sumnjivo da je 4. prosinca sudac iz Michigana naredio forenzičku istragu glasačkih mašina Dominion u okrugu Antrim i zabranio uništavanje dokaza.

U okrugu Wayne, u kojem je Detroit središte okruga, Dominionove mašine automatski su se povezale na srpsku IP adresu 3. studenog u 23 sata. Operatori s te adrese potom su premjestili na tisuće glasova s Trumpa na Bidena.

“Od samog početka”, napisao je Nogo, “program je postavljen na način da svaki put kad Trump primi 3 glasa, jedan glas se dodaje Bidenu”.

Nogo je u svoj članak uvrstio popise IP adresa i konekcija te grafiku koja prikazuje algoritam. Također ih je objavio putem tweeta.

“Softveru su dodane brojne pogreške i malware-i”, napisao je Nogo, “a dodatne manipulacije izvršene se putem interneta sa srpske IP adrese”.

Nogo je te adrese povezao s beogradskim sjedištem Serbia Broadband-a (SBB), koja od 2018. godine upravlja s jednom trećinom srpskog internetskog tržišta i polovicom tržišta kabelske televizije.

SBB predstavlja zajednički napor CIA-e i Sorosa za razvitak srpske tehnološke infrastrukture tijekom građanskih ratova koji su doveli do raspada Jugoslavije.

U 2000. godini, Soros i Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR) najavili su odvojene inicijative za ulaganje u europski razvoj interneta. Dvije godine kasnije, Sorosev Dionički fond za jugoistočnu Europu uložio je 10 milijuna dolara u SBB. Do 2011. godine, Soros je prodavao investicijske portfelje specijalizirane za srpske digitalne medije.

U 2013. godini, kad je Petraeus postao predsjednik KKR Global Instituta, KKR je kupio većinski udio u holdingu koji je bio vlasnik SBB-a za 1,3 milijarde dolara.

Pet godina kasnije, BC Partners su kupili KKR-ov udio za 2,6 milijarde eura (oko 3 milijarde dolara prema tečaju iz 2018. godine). Ali KKR je zadržao upravljačku kontrolu.

Petraeus, tweetao je Nogo, “kontrolira tvrtku koja je promijenila američke glasove iz Beograda”.

Još trojica Amerikanaca odigrala su vitalne uloge u uspostavljanju srpske tehnološke infrastrukture: Sean Fitzpatrick, David Roseman i Bill Jameson. Fitzpatrick, marketinški stručnjak, koristio je svoj položaj izvršnog potpredsjenika McCann Ericksona (sad McCann Worldgroup) kao krinku za svoj rad u CIA-i, napisao je Nogo.

Roseman je tijekom 30 godina i CIA-i radio u 150 zemalja. Kao dio svojih dužnosti, Roseman je pomogao Bosni i Hercegovini u uspostavljanju zajedničke obavještajne službe sa Srbijom,

Roseman i Fitzpatrick bili su među onima koje je CIA koristila kako bi preuzela kontrolu na srpskim obavještajnim službama, pravosuđem i političarima, napisao je Nogo.

“Stoga, Beograd je bio sigurna kuća za provođenje izborne prijevare u Americi”, napisao je Nogo. “Također, iranska veza s izbornom krađom u SAD-u ne bi mogla postojati bez Srbije.”

Nenad Kovač nam pruža tu poveznicu. Od 2015. godine, Kovač je predsjednik uprave Roaming Group, konzorcija tvrtki koje je osnovao i koje su se specijalizirale za IT razvoj, telekomunikacije, elektroniku i obnovljive izvore energije.

Kovač “kontrolira čitavu IT industriju Srbije”, napisao je Nogo, te je “izravno povezan s Huaweijem i ZTE-om”, kineskim telekomunikacijskim tvrtkama.

Kovač je zastupa obje tvrtke u Srbiji, a njegove veze u vladi omogućuju mu kršenje američkih sankcija protiv Irana isporukom tamošnje Huawei i ZTE opreme.

Tri dana prije posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Washingtonu, zastupnica Eddie Bernice Johnson izrazila je zabrinutost zbog Kovača i njegovih suradnika potpredsjedniku Mikeu Penceu. Demokratkinja iz Teksasa napisala je da skupina koja uključuje Kovača i Andreja Vučića — brata srbijanskog predsjednika — planirala “konsolidirati svu infrastrukturu i projekte javnih radova”, napisala je.

Johnson je također upozorila Pencea na to da Srbija “aktivno teži dubljim diplomatskim i trgovinskim vezama s Iranom”, koji “aktivno traži mogućnosti ulaganja u srpske privatizacijske sheme”, napisala je. Samo nekoliko mjeseci ranije, Iran je u Beogradu otvorio poslovni centar za cijeli Balkan.

Kovač se u Sjedinjenim Državama nalazi pod istragom zbog kršenja sankcija protiv Irana, financiranje terorizma i pranje novca, napisao je Nogo. U srpnju, srbijanska policija uhitila je 11 osoba pod optužbom za krađu i pranje 70 milijuna dolara putem web stranica za lažne investicijske tvrtke. Među žrtvama su bili investitori iz Teksasa, što je potaknulo uključivanje FBI-a u slučaj. Početak tog suđenja očekuje se u siječnju.

Nogo je dodao da je USAID, agencija State Departmenta za inozemnu pomoć, korištena za pranje novca. Tko se okoristio time? Bivši parlamentarac iznosi optužbu koja oduzima dah:

“Soros je organizirao čitavu korumpiranu mrežu u Srbiji u kojoj su ogromne količine novca, uključujući stotine milijuna dolara američkih poreznih obveznika, ukradene i oprane putem USAID-a, a taj je novac korišten za financiranje političkih aktivnosti u SAD-u i aktivnosti terorističkih organizacija Antifa i BLM (Black Lives Matter).” (naglasak dodan)

Nogo optužuje srpskog predsjednika Vučića za sudjelovanje u ovoj korupciji i koristi dva incidenta iz ožujka kako bi dokazao svoju poantu.

Kad je Vučić bio u Washingtonu na sastanku o sigurnosti, pitao je savjetnika za nacionalnu sigurnost Roberta O’Briena hoće li Trump podržati Vučićev plan o preseljenju 1,2 milijuna migranata — uglavnom ISIS-ovih boraca — u Srbiju. Soros bi Vučiću platio 25.000 dolara za svakog preseljenog migranta.

“O’Brien je bio šokiran”, napisao je Nogo. “Prvo, nije mogao vjerovati da postoji luđak koji je spreman primiti teroriste i uništiti vlastitu zemlju. Drugo, bio je još više šokiran što ga ovaj luđak moli za Trumpovu podršku u takvom planu, znajući vrlo dobro da je Trump iskonski neprijatelj Georgea Sorosa i da se oštro protivi migrantima i Islamskoj državi.”

O’Brien je pitao je li Vučić razgovarao s nekim drugim o tome, a predsjednik je rekao da je kontaktirao diplomatske izaslanike Richarda Grenella i Jareda Kushnera. Grenell je pregovarao o povijesnim ekonomskim sporazumima između Srbije i Kosova.

O’Brien je potom pozvao Grenella i Kushnera. Kad su se sučelili s Vučićem, on je priznao da je lagao i pokušao implicirati Hashim Thaçija, predsjednika Kosova koji je u studenom trebao podnijeti ostavku.

“Budući da je Thaçi bio u isto vrijeme u Washingtonu”, napisao je Bogo, “odmah je pozvan u Bijelu kući, a Vučić i Thaçi su bili prisiljeni priznati što rade sa Sorosom.”

Kasnije u ožujku, O’Brien se sastao s bivšim srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, sad članom oporbe, u vezi 3 milijarde dolara koje Irak duguje konzorciju sa sjedištem u Beogradu kad su američke snage okupirale Irak. Tadić je rekao da je prodao taj dug za 280 milijuna dolara kompaniji koja je u vlasništvu jednog od Bidenovih sinova u zamjenu za Bidenovu političku potporu.

Je li taj sin Hunter? Vrlo vjerojatno. Kao što je senator iz Iowe Charles Grassley rekao na podu Senata 10. prosinca, Bidenova je obitelj “uključena i potencijalno kriminalno poslovala širom svijeta, uključujući Kinu, što je stvorilo protuobavještajne zabrinutosti.” (naglasak dodan)

Prije četiri godine, kao srbijanski premijer, Vučić je donirao 2 milijuna dolara predsjedničkoj kampanji Hillary Clinton i javno je podržao. Srpski medijski tajkun Željko Mitrović poslao je 5 milijuna eura (5,5 milijuna dolara prema tečaju iz 2016. godine) za njezinu kampanju na račun povezan s Bidenom.

Kao što je Nogo napisao, “ovo je vrsta ološa koju globalisti konstantno dovode na vlast u Srbiji.”

Danas Srbija. Sutra Sjedinjene Države? Ili se to već dogodilo?