Tucker Carlson: Nema dosluha između Trumpa i Rusije

Tucker Carlson Tonight/Fox News

Specijalna komisija s Robertom Muellerom na čelu, koja istražuje jesu li Trump i njegova predsjednička kampanja bili u doslugu sa Rusijom, upravo je digla optužnice protiv 13 ruskih državljana zbog mješanja u predsjedničke izbore. Optužbe opisuju ruske napore da “izazovu razdor” u američkom političkom sistemu. Početak svega bio je 2014. godine, što je više od dvije godine prije nego što je ijedan kandidat objavio svoju kandidaturu za predsjednika.

Prema optužnici, cilj nije bila ideološke naravi već da se izazove nered. Tijekom 2016., trinaestorica optuženih Rusa je navodno kupovala oglase na Facebooku i organizirala skupove koji su se kritički odnosili prema demokratskoj kandidatkinji Hillary Clinton i podržavali Donalda Trumpa. U isto vijeme, podržavali su i ljevičara Bernie Sandersa (demokratskog protukandidata Clintonovoj) i ljevičarsku skupinu ‘Black Lives Matter’. Hillary Clinton je bila favorit većim djelom predsjedničke utrke i htjeli su joj “skratiti lanac” što su na kraju i napravili.

Istog trenutka kad je predsjednička utrka završila iznenađujućom pobjedom Trumpa, Rusi su počeli organizirati mitinge protiv njega. Riječ mitinzi je vjerojatno pretjerana pošto je, na primjer, anti-muslimanski miting, kojeg su Rusi navodno organizirali, privukao četiri “uzvanika” dok je anti-Hillary miting u New Yorku privukao njih 45. Jedini zapravo uspješan event kojeg su Rusi uspjeli organizirali bio je anti-Trumpov miting u New Yorku nakon predsjedničkih izbora koji se odvijao pred Trumpovim neboderom. Sve ovo je naravno uznemirujuće, pošto su optuženici strani državljani, ali zapravo ne izgleda da je imalo previše važnosti.

Evo što NIJE u optužnici. Ne postoji NIKAKAV dokaz da je navedeno rusko miješanje dovelo do mijenjanja ijednog glasa i da je prevagnulo ishod predsjedničkih izbora na bilo čiju stranu što je potvrdio i zamjenik Glavnog tužitelja Rod Rosenstein u svojoj izjavi za medije.

U izjavi Bijele kuće se navodi da je Donald Trump u potpunosti obavješten o najnovijim događajima i da mu je drago vidjeti da ne postoje dokazi o navodnom dosluhu njegove kampanje sa Rusima.

I to je u osnovi točno. Gotovo 20 ljudi je do sad optuženo u ovoj istrazi i još uvijek nema niti jednog jedinog dokaza o Trumpovom dosluhu sa Putinom. DOSLUH je bio razlog zbog kojeg je pokrenuta ova već višegodišnja i višemilijunska istraga koja je skoro pa doslovce zaustavila rad vlade i stavila interese građana u drugi plan.

Tucker na kraju navodi da svi dokazi prikupljeni do sad, upravo pokazuju suprotno. Da dosluha nije bilo.