Ključna stvar koju ljevica ignorira, a zajednička je svim školskim ubojicama

Amanda Prestigiacomo

Nakon tragičnog događaja na Floridi koji je rezultirao smrću 17 osoba, Demokrati i njihovi saveznici u mainstream medijima pokrenuli su žestok napad na NRA, republikanske političare, američke vlasnike oružja i 2. amandman. I dok se na ljevičarskih blogovima vodi žustra rasprava o “toksičnoj muškosti”, postoji zaglušujuća tišina glede zajedničke karakteristike koju između sebe dijeli većina počinitelja školskih pucnjava: odrastanje bez prisutnosti oca.

Kao što je 2013. napomenuo profesor Brad Wilcox sa Sveučilišta u Virginiji, “gotovo svaka pucnjava koja se može naći na Wikipedijinoj stranici ‘popis napada na škole u SAD-u’, uključuje mladića čiji su roditelji rastavljeni ili se nikad nisu oženili.” Dodatno, studija o starijim muškim počiniteljima našla je slične veze sa odrastanjem bez oca.

Pišući za ‘The Federalist’ u 2015., Peter Hasson naglasio je činjenicu da od svih pucnjava koje se nalaze na CNN-ovoj “27 najsmrtonosnijih masovnih ubojstava u povijesti SAD-a” listi počinjenih od strane mladih muškaraca, samo jednog od njih podigao je njegov biološki otac.

Posljednji počinitelj školske pucnjave na Floridi također nije imao očinsku figuru, jer je njegov posvojitelj umro kad je on bio još dječak.

Hasson je također destilirao korelaciju između domova bez očeva i muškog nasilja općenito:

Nasilje? Postoji direktna korelacija između djece bez očeva i tinejdžerskog nasilja. Samoubojstvo? Dva puta je veća vjerojatnost je da će djete bez oca počiniti samoubojstvo. Napuštanje škole? Sedamdeset i jedan posto srednjoškolaca koji napuste školu ima pozadinu bez oca. Drogiranje? Prema američkom Ministarstvu zdravstva i ljudskih službi, “Djeca bez očeva imaju dramatično veći rizik od zlouporabe droge i alkohola.” Što je sa oružjem? Dvije najjače korelacije u obojstvima oružjem su odrastanje u domu bez oca i napuštanje škole, što je izravno vezano na nedostatak očevog prisustva.

Ovu jasnu povezanost ljevica rijetko spominje – ako je uopće i spominje – i to samo kao dokaz koji koriste za daljnje “gušenje” muževnosti kojeg smatraju “toksičnim”. (Priznavanje važnosti “nuklearne familije” i lišavanja feminista njihovih “go, girl!” pozdrava očito je preambiciozan korak.)

Ali to je glupost. Muževnost, ili testosteron, kada je pravilno usmjeren od strane muške figure, može biti naproduktivnija, najbolja stvar na svijetu. Naravno, isto tako, nikakva smjernica, ili loše vođenje može završiti katastrofalno.

“Bez oca kao uzora, testosteron dječaka nije dobro kanaliziran”, napisao je autor Warren Farrell za USA Today. “Dječak doživljava osjećaj bespomoćnosti, nedostatak granica, nedostatak upravljanja i često se povlači u video igre i online pornografiju. U najgorim slučajevima, kad testosteron dječaka nije dobro kanaliziran od strane angažiranih očeva, oni postaju najdestruktivnija sila na svijetu. Kad je njihov testosteron dobro kanaliziran od strane angažiranih očeva, dječaci su među najkonstruktivnijim silama na svijetu.”

Uništavanje doma također ima štetan utjecan na djevojke, buduću da postoju sklonije promiskuitetu, depresiji i samoozlijeđivanju.

Ovo nije osuda svih samohranih majki, ili njihovih sinova, već bi trebalo djelovati kao poziv na buđenje: slom obitelji ima ozbiljne posljedice za društvo u cjelini. Ljevica može odabrati da se suprotstavi ovoj realnosti, ili da nastavi ismijavati desnicu zbog zalaganja za tradicionalne vrijednosti i dalje zamućivati pogled napadima na NRA i muškost općenito.

Kladim se na ovo potonje.

Isječak iz Tucker Carlson Tonight sa Jordanom Petersonom o istom problemu: