Ljevičari na Twitteru napali Chrisa Pratta zbog toga što je poslao svoje misli i molitve bolesnom Kevinu Smithu

Emily Zanotti

Zvijezda filmova “Čuvari galaksije” i “Jurassic svijeta”, Chris Pratt, u ponedjeljak se našao usred napada nakon što je u tweetu poslao svoje “misli i molitve” režiseru Kevinu Smithu, koji je ovaj vikend zamalo izbjegao smrt od masivnog srčanog udara.

Pratt, koji je otvoreno govorio o svojoj vjeri, kontaktirao je Smitha preko društvenih mreža i poslao mu poruku da “se moli za njega kao lud” jer vjeruje u “iscjeliteljsku moć molitve”.

Ovaj sentiment nije dobro sjeo ljevičarima na Twitteru – pogotovo ateistima na Twitteru – koji su se kritički odnosili na koncept nuđenja “misli i molitve” nakon tragedije koja se desila u Parklandu prije nekoliko tjedana. Mnogi su bili otvoreno neprijateljski raspoloženi prema zakonodavcima koji tweetaju o svojoj vjeri u jeku takvih incidenata, teorizirajući da oni koji se mole nisu potaknuti za bilo kakvu daljnju akciju (i zato što samu molitvu ne smatraju akcijom).

Prattovi kritičari nisu bili ništa manje antagonistični, kritizirajući glumca i sugerirali mu da prestane vjerovati u “nebeske vile” i “leteće špagetno čudovište”, i da umjesto toga vjeruje u moć moderne medicine – kao da se vjera i znanost međusobno isključuju.

Nakon što je primjetio izljeve mržnje, režiser “Čuvara” James Gunn uskočio je u Prattovu obranu, objašnjavajući rulji na Twitteru kako Chris nije sugerirao da Kevin Smith ne dobije medicinsku skrb već da vjeruje da vjera i molitva može pomoći, utješiti i pružiti nadu onima koji se nalaze u teškim situacijama.

“Nitko ne očekuje od Chris Pratta da odgurne liječnike s puta i izvede operaciju srca na Kevinu Smithu”, nastavio je. “Niti Kevin treba Chrisa kako bi mu pokrio liječničke račune. Mislim da su njegove molitve cijenjene i sve što on može učiniti. Ne tweetam ovo u Chrisovu obranu – on je velik dečko i može se pobrinuti za sebe. Ali za mene, osobno, molitva i meditacija su velike blagodati u mom životu i pomažu mi da navigiram kroz ovaj svijet, i ne želim odvratiti druge ljude koji te stvari smatraju korisnim.”

U međuvremenu, Kevin Smith se oporavlja iako je poslao tweet da je za dlaku izbjegao smrt. “Doktor koji mi je spasio život, rekao mi je da je moja LAD arterija (takozvana “ona koja proizvodi udovice”) bila 100% blokirana”, izjavio je Smith.