WALSH: Ljevica napada ‘homofobe’ u kršćanskim crkvama, ignorira džamije. Dvostruki standard je nevjerojatan.

Matt Walsh

Prije nekoliko dana, glumica Ellen Page javno je kritizirala glumca Chrisa Pratta zbog njegovog članstva u “zloglasnoj anti lgbt” crkvi. Komentar je potaknuo tjedan dana vrijednih reakcija usmjerenih protiv Pratta, koji je naposljetku objavio izjavu u kojoj je negirao optužbe za homofobiju. U stvarnosti, Hillsong, crkva koju Pratt pohađa zajedno s Justinom Bieberom i nekima iz klana Kardashian, daleko je od doktrinarno tradicionalističke. Ako je “zloglasna” zbog bilo čega, to zasigurno nije zbog društvenog konzervatizma. Kad je Page napala Pratta zbog pohađanja “zloglasno anti lgbt” crkve, ona ga je zapravo napala što uopće pohađa crkvu.

Isto se može reći o nedavnim kritikama Karen Pence, koja je doživjela značajne napade zbog prihvaćanja posla u kršćanskoj školi. Tvrdilo se da je njezina škola “homofobna” i “anti-gay” samo zbog toga što izjavljuje biblijske poglede na seksualnost. Postoji, naravno, mnogo drugih primjera u kojima se kršćani napadaju od strane ljevice zbog svojih kršćanskih uvjerenja ili pohađanja kršćanske crkve ili škola ili pokušaja upravljanja svojim poslovima u skladu s kršćanskim propisima. Ovi napadi ljevice gotovo su uvijek oslikani kao obrana LGBT osoba, koje su navodno duboko ugrožene samim postojanjem kršćanskih institucija i kršćanskih ideja. Ali sve to je samo dimna zavjesa.

Anti-kršćanski napadi imaju malo veze s pravima homoseksualaca. Kako drugačije objasniti činjenicu da ljevica nikada ne podvrgava muslimane takvoj vrsti kritike? Ortodoksni oblici svih triju abrahamskih religija dijele isti temeljni pogled na ljudsku seksualnost. Sve troje kažu da seks i brak moraju biti rezervirani za odnose muškarca i žene. Sve troje vjeruju da se razmnožavanje ne može apsolutno odvojiti od seksualnog čina. Dvojica muškaraca se ne mogu vjenčati u konzervativnoj kršćanskoj crkvi, ali se isto tako ne mogu vjenčati u ortodoksnoj sinagogi ili džamiji.

Također moramo napomenuti da su većinski muslimanske zemlje, da posudim frazu, zloglasno anti-LGBT. Ponekad se, ovisno o zemlji, ti anti-gay sentimenti izražavaju nasiljem i pravnim progonom. Homoseksualci u Sjedinjenim Državama, većinski kršćanskoj zemlji, žive u miru i sigurnosti. Isto se ne može reći za one u Pakistanu ili Iranu.

A opet, nikada nećete čuti osobe poput Ellen Page da kritiziraju muslimanskog glumca zbog njegove vjere. Mediji nikada neće dovoditi u pitanje zastupnicu Ilhan Omar zbog stajališta njezine džamije o braku ili seksualnosti. Ljevica je po kratkom postupku oslobodila islam od bilo kakvih sumnji u “homofobiju”, iako ona često u islamu može preuzeti brutalan i zastrašujući oblik. Baš kao što islamski stav prema ženama i dalje ostaje neistražen, u vrijeme dok se Mikea Pencea optužuje za seksizam zbog njegovog odbijanja ručanja sa ženskim kolegicama u četiri oka. Dvostruki standard je zasljepljujući. I on dokazuje, izvan svake sumnje, da se problem ljevičara s kršćanstvom ne može svesti na bilo koju specifičnu točku. Oni jednostavno mrze kršćanstvo u cjelini, a nisam siguran ni da li više uopće znaju zašto.

Matt Walsh je pisac, govornik, autor i jedan od najutjecajnijih mladih pripadnika religijske desnice.