Antifa napala dr. Yaron Brooka i studente King’s Collegea u Londonu.

Emily Zanotti

Screenshot/YouTube

Skupina maskiranih članova Antife uletjela je u dvoranu za predavanja King’s Collegea u Londonu u ponedjeljak navečer i nakon kratkog ometanja, prekinula događaj koje je održao Institut Ayn Rand u kojem je sudjelovao predsjednik Upravnog odbora Instituta dr. Yaron Brook i poznata internetska ličnost Sargon od Akkada (Carl Benjamin).

Prema Washington Timesu, događaj kojem je King’s College bio domaćin, trebao je biti “rasprava o filozofiji Ayn Rand, objektivizmu… nakon čega slijedi period pitanja i odgovora.” Ali događaj je postao problematičan kad su u prostoriju upali članovi Antife, krenuli prema pozornici i počeli prijetiti sudionicima razgovora nasiljem. Na pozornici je izbila tučnjava.

Dr. Brook imao je sreće proći neozlijeđen. Članovi publike uspjeli su uhvatiti incident videozapisom.

POGLEDAJTE:

Prema Examineru, nasilni prosvjedi također su izbili izvan zgrade nakon što je 200 studenata sa plaćenim ulaznicama odbijen ulaz iz razloga što je King’s College odlučio zabraniti ulaz osobama koji nisu studenti.

Studenti su izjavili za Examiner da je King’s College progledao kroz prste članovima Antife iz razloga što su se protivili sa sadržajem rasprave, ali nisu mogli legalno spriječiti dr. Brooksa i Sargona da govore na kampusu.

“Čvrsto vjerujem da je sveučilište popustilo pred Antifom. Oni trebaju zaštititi slobodu govora, a ne spriječiti ljude da se mirno pridruže. Promijenili su kriterije samo 2 i pol sata prije početka događaja unatoč tome što je događaj bio zakazan pred par mjeseci. Jako sam razočaran što je jedno od top sveučilišta na svijetu tako kukavički reagiralo”, izjavio je jedan student.

Što se tiče toga je li škola bila svjesna protesta, sigurno se nije materijalizirao iz ničega. Studenti iz “KCL Socialist Students, Intersectional Feminist Society, Kashmir Solidarity Movement, KCL LGBT+, KCL Action Palestine Society, KCL Justice For Cleaners, i Demilitarise King’s”, organizirali su protest na Facebooku, ali tvrde da Antifa nije bila pozvana.

Pozvali su studente “izađite, budite glasniji, prekidajte skupove u fašističkim prostorima i organizacijama, nemojte dopustiti da se njihov govor normalizira!”

King’s Libertarian Society odlučilo je bar djelomično uzvratiti, tvrdeći da su upravo članovi Antife ti fašisti koje su tražili na događaju. Antifina “totalitarna taktika… se nažalost pokazala uspješnom”, izjavila je grupa u priopćenju. “Razbijeni su prozori, a na kampusu su bačene dimne bombe. Nekoliko KCL zaštitara je na putu prema bolnici nakon što su napadnuti.”

CIJELI DOGAĐAJ (napad počinje na 13:20):

REAKCIJA YARON BROOKA NAKON DOGAĐAJA: