Gary Oldman zahvalio Americi ispred Hollywooda. Njihova reakcija je nevjerojatna.

U nedjelju navečer, protejski glumac Gary Oldman osvojio je dugo zasluženi Oscar i na samom početku svog govora zahvalio Americi. Za razliku od ostalih trenutaka u njegovom govoru koji su izazvali pljesak, Oldmanovo elagantno izražavanje zahvalnosti svojoj usvojenoj zemlji dočekano je šutnjom holivudske publike.

Oldman je počeo: “Najdublje sam zahvalan Akademiji i njezinim članovima za ovu veličanstvenu nagradu. Dugujem ovo i još mnogo drugih stvari tolikom broju osoba. Već dugo živim u Americi i duboko sam joj zahvalan za svu ljubav i prijateljstva koje sam stekao kao i mnogo prekrasnih darova koje mi je dala: moj dom, način da zaradim za život, moju familiju i sad Oscar.”

Cvrčci.

Oldman je nastavio: “Filmovi, takva je njihova moć, očarali su mladića iz južnog Londona i podarili mu san”, a zatim je dodao popis suradnika i producenata kojima je htio zahvaliti, što je u jednom trenutku izazvalo pljesak.

Oldman je zaključio:

Samo bih pozdravio Sir Winston Chruchilla, koji je bio čudesan suputnik u onom što se može opisati kao nevjerojatno putovanje i moju ženu, Gisele, što je putovala tim putem sa mnom i bila pokraj mene… zahvaljujem se mojoj majci koja je starija od Oscara. Slijedeći rođendan će joj biti 99. (aplauz) i ona gleda ovu ceremoniju u udobnosti svoje fotelje. Poručujem svojoj majci, hvala ti na ljubavi i podršci. Pristavi čajnik, donosim Oscara kući.

Evo govora:

Iako holivudska publika nije aplaudirala Oldmanu za njegove komentare upućene u počast Amerike, bilo je mnogo ljubitelja Amerike koji su se potrudili da istaknu točno ono što je Oldman ponudio:

H/T Twitchy